Zlato zůstalo doma!

Ženy (Petra Hovorková) - V neděli 25. 6. se uskutečnil už třetí turnaj východočeského přeboru žen tentokrát na domácí půdě v JTEKT Aréně.

Už v ranních hodinách bylo velké teplo a tak bylo jasné, že dnes to nebude pro žádný tým lehké. Svítkov se hned v prvním zápase střetnul s Alfou. Tak byl turnaj zahájen pardubickým derby, ze kterého vítězně za jasného výsledku 3 : 0 vyšel domácí tým. Další zápas se Zvolenem vypadal ze začátku podobně, krásné vedení 2 : 0 bylo zmařeno chybami v obraně a došlo k rychlému vyrovnání a následnému vítězství soupeře. Avšak jedna prohra Svítkov nestrhla ke dnu, ba naopak ho pozdvihl a v následujícím zápase proti Letohradu vyhrál 6 : 0. Zbýval poslední zápas základní části a s vítězem minulého kola - Rebels Skalica. Jako každý zápas s tímto soupeřem, který ještě dvě kola zpět hrál v B skupině, byl i tento velmi vyrovnaný. Svítkov byl přesnější a tak vyhrál. Po téměř dvouhodinové přestávce se hrálo finále opět s Rebelkama ze Skalice. „Minulý kolo jste vyhrály vy, tak dneska je řada na nás“ hlásil Svítkov před zápasem. Opět to byl velmi vyrovnaný zápas, v první polovině nepadla ani žádná branka. V druhé půli se Svítkovu už dařilo lépe a vstřelili dvě rychlé branky a tím soupeře zlomil. Finále nakonec skončilo v poměru branek 3 : 0 pro domácí. Svítkov tak bere důležité body za vítězství a je na průběžném prvním místě.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice  3 : 0

Branky a asistence : 2x Holoubková (Topičová), Bláhová (Topičová)

Střely: 15:13       

ALTSOHL Zvolen - HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice   3 : 2

Branky a asistence: Uhlířová (Topičová), Holoubková Petra (Topičová) 

Střely: 13:19        

SK Hokejbal Letohrad – HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice   0 : 6

Branky a asistence: Holoubková (Solarová), Lednová (Hovorková), Hlídková (Lacioková), 2x Holoubková (Topičová), Uhlířová (Lacioková)

Střely: 8:18

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice – HBTF Rebels Skalica   2 : 0

branky a asistence: Topičová (Lednová), Mešťanová

Střely: 16:12       

Finále: HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice – HBTF Rebels Skalica  3 : 0

Branky a asistence: Holoubková (Topičová), Lednová, Siantová (Topičová, Holoubková)

Střely: 18:15       

Sestava Svítkov Stars: Outratová Petra, Teplá Kateřina - Bláhová Lucie, Hlídková Jana, Holoubková Petra, Hovorková Petra, Jonášová Aneta, Lacioková Veronika, Lednová Nina, Mešťanová Stanislava, Siantová Jaroslava, Solarová Jana, Topičová Martina, Uhlířová Beatrice

Trenéři: Bláha Martin, Uhlíř Lukáš

Slovo trenéra: Obrovské horko čekalo všechny týmy v nedělním svítkovském turnaji Východočeského přeboru žen Open. Druhý letošní turnaj pro nás dopadl na výbornou, obsadili jsme v něm druhou příčku a našim největším rivalům z České Třebové reprezentační kemp narušil sestavu podstatně více, následkem čehož Lokomotiva spadla do skupiny B. Tohoto faktu jsme chtěli ve třetím turnaji náležitě využít a vypracovat si na Třebovská děvčata nějaký ten náskok. Sešli jsme se téměř v plné síle. Měli jsme dvanáct hráček do pole a dvě hvězdné gólmanky. Tím pádem jsme mohli ve všech utkáních rozdělit síly do čtyř formací, zkrátit čas střídání na cca patnáct vteřin a pokusit se naše soupeřky uběhat. Ve všech zápasech, kromě jediného se nám to i dařilo. Se Zvolenem jsme však trestuhodně promrhali poklidné vedení 2:0, které jsme si již mohli bezpečně pohlídat. Na místo toho jsme se dopustili zbytečných nepřesností a chyb a utkání ztratili v poměru 2:3. Tento fakt nás naštěstí nezlomil, ale naopak nakopl ke spanilé jízdě. Dalším soupeřům jsme již nedali sebemenší šanci a po právu se probojovali do finálového utkání. I v něm se nám po lítém boji podařilo nad Skalicí zvítězit a brali jsme tak pohár a body za první místo. Jsem velice pyšný na celý náš tým. Všechny hráčky si přesně plnily své úkoly v týmu a to neslo ovoce. Gólmanky byly též bezchybné, prostě harmonie, která v týmu panovala, byla strůjcem úspěchu. Jsem velice hrdý na všechny své dívky, za jejich pracovitost, přístup k tréninkům i k utkáním, bojovnost, cílevědomost. Během letní přestávky budeme hrdě opanovat první příčku přeboru. Tento fakt nám však naznačuje, že bychom neměli usnout na vavřínech, ale na opak bychom se měli letní přípravy účastnit v co nejhojnějším počtu a v co největším zatížení, abychom si průběžné první místo udrželi. Nejlépe, až do konce soutěže. Hipodrom se na Vás již těší děvenky moje. Přeji všem účastníkům přeboru krásné prázdniny, pohodový odpočinek, kvalitní letní přípravu a na konci srpna na viděnou.