Ženy si v sérii domácích zápasů připsaly plný počet bodů

Ženy (Petra Holoubková) - V sobotu 6. dubna se obě hokejbalová hřiště v Pardubicích stala dějištěm dalšího kola hokejbalové ligy žen. Na svítkovském hřišti se vedle domácích hráček HBC Svítkov Stars představily Sršni Svitavy, HBC Plzeň-Litice a SK Kelti 2008.

První zápas přinesl běhavý hokejbal. Svitavy mají poměrně mladý tým a utkání s nimi jsou vždy velmi rychlá. Zápas skončil nejtěsnějším možným rozdílem a to 1:0 pro domácí Svítkov, když jediná branka padla po spolupráci Mačátové a Hájníkové.

HBC Svítkov Stars Pardubice – TJ Sršni Svitavy 1 : 0 (0:0, 1:0)

Statistiky zápasu

V druhém zápase čekal Stars soupeř z loňského souboje o bronz. HBC Plzeň-Litice. Svítkov šel do vedení, když už v první minutě se dostala před branku Kašparová. Krásnou spolupráci Kubínové-Hájníkové pak zakončila Kubátová a po prvním poločase Svítkov vedl 2:0. Třetí branku vstřelila na začátku druhé části hry Sáblíková. Plzeň těsně před koncem ještě prostřelila gólmanku Fajfrovou a snížila na konečných 3:1.

HBC Plzeň-Litice - HBC Svítkov Stars Pardubice 1 : 3 (0:2,1:1)

Statistiky zápasu

Poslední zápas čekal domácí hráčky „papírově nesnažší“ soupeř – tým z Berouna. Kelti ale dlouho odolávaly a Svítkov možná trochu polevil. Naopak do vedení šli Kelti, když ve 4. minutě neohlídaly Panglerovou. Svítkov se nastartoval až v 11. minutě brankou Hájníkové. Ještě do poločasu se trefila Kubínová a bylo to 2:1 pro Svítkov. V druhé části hry vyšla Svítkovu 19. a 20. minuta, kdy se postupně trefily Kubínová, Hájníková a Kubátová. Svítkov tak vylepšil skóre a ze soboty získal maximální počet bodů do ligové tabulky.

HBC Svítkov Stars Pardubice – SK Kelti 2008 5 : 1 (2:1,3:0)

Statistiky zápasu

Na druhém pardubickém hřišti sváděly souboje týmy HBC Prachatice, Panthers Kadaň, HBC Enviform Třinec a domácí HBC Pardubice.

Asi nejpřekvapivějším výsledkem byla výhra Třince nad HBC Prachatice 1:0. Díky tomuto klopýtnutí se Svítkov v tabulce přiblížil a se stejným bodovým ziskem (ale s horším skóre) je zatím na druhém místě, ač má oproti Prachaticím „zápas k dobru“.

Průběžná tabulka

Tento odložený zápas proti Sršňům Svitavy bude dohrávat 19. dubna v 18.00 hodin ve Svítkově. Další kolo ligy žen se hraje 4. května v Prachaticích. A bude to velmi nabité kolo! Na hřišti v Prachaticích se sejdou zatím čtyři nejlepší týmy ligy. Soupeřkami Stars budou domácí Prachatice, Kadaň a opět Sršni.