Zdravotní prohlídky, legislativa a ukázky kompenzačních cvičení

Zdravotní prohlídky (red.) - Ještě jednou se vracíme k právě probíhajícím zdravotním prohlídkám a v následujících řádcích objasníme jejich legislativní důvody a přineseme ukázky kompenzačních cvičení vhodné pro hokejbalisty.

Tentokrát pomineme samotný fakt prospěšnosti prohlídek jako takových a podíváme se co k tomu říká platná legislativa. Celá věc je upravena vyhláškou ministerstva zdravotnictví č. 391 ze dne 25. 11. 2013, která prohlídky jednoduše nařizuje výkonnostním a vrcholovým sportovcům. Zároveň oba termíny definuje. Výkonnostním sportovcem je osoba, která vykonává výkonnostní sport v organizovaných sportovních soutěžích nebo se na ně připravuje a je registrována v organizaci, která zajišťuje přípravu výkonnostních sportovců, popřípadě organizuje sportovní soutěže. Z toho vyplývá, že všichni naši hráči od nejmladších hráčů mikropřípravky po nejstarší hráče mužského B týmu patří minimálně do kategorie výkonnostních sportovců a neabsolvování prohlídky je bohužel porušením této vyhlášky jak ze strany sportovce tak ze strany klubu potažmo celého svazu. Zde přikládáme odkaz: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2013-391 

Již dříve jsme čtenářům také slíbili ukázky kompenzačních cvičení vhodných pro hokejbalisty. Jednak je obdrží všichni trenéři, hráči i rodiče a jednak si je můžete prohlédnout níže.

Ve fotogalerii jen malá ukázka jak lze o svoje tělo pečovat. Kompletní přehled cviků obdrží naši hráči v těchto dnech přes své trenéry.