Vítězství přípravky na turnaji v Polabinách

Přípravka (red.) - V sobotu 17. 6. absolvovala naše přípravka poslední letošní turnaj Východočeského přeboru v nedalekých Polabinách.

Týmu sice chyběli někteří hráči, ale dva brankáři a dvanáct hráčů do pole byl dostačující počet. V Polabinách se sešlo asi to nejlepší co východočeský hokejbal přípravek nabízí, dorazit mělo navíc i středočeské Kladno, ale nakonec se tak nestalo.

V prvním zápasu jsme nastoupili v tradičním měření sil s heřmanoměsteckými Ježky. Musíme uznat, že soupeř nebyl v plné síle, protože někteří jeho hráči byli odjetí na turnaji mladších žáků v Praze. Náš tým odehrál zápas tak jak jsme od něj očekávali a Ježky pustil k jediné střele na Kubu Smolíka v brance. Soupeř předvedl svou tradiční bojovnost a zadarmo nám nedal vůbec nic.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - Ježci Heřmanův Městec 6 : 0

Střelci: Hlaváček (Černý), Korec, Milichovský (Martínek), Koudela (Milichovský), Petruška (Milichovský), Korbel (Petruška)

Druhý zápas byl asi nejhezčí, který mohli naši příznivci vidět. Derby s Alfou bylo vyrovnané herně i střelecky, byly fáze, kdy měl více ze hry jeden či druhý tým. Náši kluci se ujali vedení, soupeř vyrovnal, náš tým opět utekl do jednogólového vedení, které na konci pojistil při trefě do prázdné branky při power-play Alfy. Pravdou je, že soupeři nebyl pravděpodobně uznán regulérní gól, kterým by srovnal náš náskok o něco dříve. Ale od toho by na hřišti měli být rozhodčí dva, ne jen jeden.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3 : 1

Střelci: Korec (Koudela), Milichovský (Koudela), Koudela (Korec)

Hradec Králové dostal v úvodním zápasu od Alfy slušně naloženo a i my jsme se ujali rychle vedení. Pak kluci trochu čekali, že půjde vše samo z čehož je soupeř vyléčil otočením skóre. Náš tým nepříznivý vývoj nepoložil a zejména důrazem před soupeřovou brankou ho dokázal opět zvrátit. Jednoduché to ale nebylo až do konce.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Hradec Králové 1988 4 : 2

Střelci: Petruška (Synek) , Synek (Petruška), Černý (Hlaváček), Černý (Petruška)

V posledním zápasu s Poličkou o vítězství v celém turnaji. Protože ale Kometa prohrála o gól s Alfou stačila nám v minitabulce i jednogólová prohra. Polička byla většinu zápasu o něco lepší a naší chybě v rozehrávce se ujala vedení, které jí vydrželo až do konce. Naši kluci začali soupeře v závěru zápasu přehrávat, dostali se do několika šancí, ale ty skončili na jeho obřím brankáři.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - SK Kometa Polička 0 : 1

I přes prohru jsme se stali vítězi turnaje, ale týmy na prvních třech místech měli shodný počet bodů. Spokojený byl i trenér Michal Pospíšil: Mám z turnaje dobrý pocit. Nejvíc bych chtěl poděkovat svému novému asistentovi Davidovi Synkovi. Jeho pomoc hodně přispěla k tomu, čeho jsme dosáhli. Kluky musím pochválit hlavně za týmovost, kdy každý bojoval za každého. Potěšilo mne, že mákli všichni a že na konečném výsledku měli velkou zásluhu i ti, od kterých jsem to tolik neočekával.

Soupiska: Pospíšil, Smolík - Bárta, Černý, Hlaváček, Kaninský, Korbel, Korec, Koudela, Král, Martínek, Milichovský, Petruška, Synek