Vítězné derby a zakletá Slávie

Ženy (Petra Hovorková) – Páté, poslední, kolo LIGY ŽEN jsme měly čest hrát v sobotu 12. 5. na domácí půdě.

V dopoledním derby jsme si vedly dobře. Byly jsme aktivnější a měly více střel. Daly jsme první gól, na který jsme však dostaly rychlou odpověď. Až těsně před koncem prvé půle, jsme opět dokázaly promluvit do skóre zápasu. Které pak vydrželo až do závěrečné sirény. Děkujeme našim starším žákům, kteří po svém vyhraném zápase zůstali a fandili nám.

Náš druhý zápas dne proti Slavii byl jasně těžším. Do boje jsme však šly odhodlaně. Myslím, že to byl náš nejlepší zápas proti nim. I tak jsme bohužel dostaly gól. Jednoho a pak i druhého, trochu smolně jsme si za něj mohly samy. A tak opět prohráváme se Slavií, zakletým výsledkem 2:0.

HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice - HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 1 : 2

Branky a asistence: Lacioková, Holoubková (Hovorková)

Střely: 4:14

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HC Slavia Praha 0 : 2

Střely: 4:20

Sestava Svítkov Stars: Teplá Kateřina, Outratová Petra - Bláhová Lucie, Cejnarová Lenka, Drbohlavová Veronika, Hlídková Jana, Holoubková Petra, Hovorková Petra, Jonášová Aneta, Kerschbaumová Adéla, Kolínková Lenka, Lacioková Veronika, Siantová Jaroslava, Topičová Martina

Trenér: Bláha Martin

Jak to vidí trenér Martin Bláha?

V posledním kole ženské hokejbalové ligy před následujícím MČR nás čekala již pouze dvě utkání. A to městské derby se stále se zlepšujícími Autosklářkami a s mistrovskou Slavií. Chtěli jsme se pokusit o zisk co největšího možného počtu bodů. To znamenalo zvítězit v derby a pokusit se dobrou obrannou hrou zaskočit mistra. Buď udeřit z nějakého breaku, nebo vyplichtit na nula nula a získat tak alespoň nějaký bod z nájezdů. První cíl byl po velice vyrovnaném a bojovném utkání splněn. Zde jsme hráli na všechny hráčky a v brance se ukázala Káťa Teplá, zvítězili jsme 2:1. Do druhého klání se sestava zeštíhlila na dvě formace, do branky jsme nasadili Petru Outratovou a Kačenka Teplá vyztužila jednu z našich útočných formací. Snažili jsme se pozorně bránit střední pásmo a trpělivě čekat na možnost nějaké breakové situace pro Mali nebo Bartes. První část taktiky se celkem dařila, avšak možnosti breaků byly velice ojedinělé, a když už jsme se dokázali dostat na dostřel soupeřovi branky, jejich brankářka nám ve skórování zamezila parádními zákroky. Mistryně se během utkání dokázaly prosadit celkem dvakrát a tak byl stav 90 vteřin před koncem 2:0 v jejich prospěch. Vhazovalo se v našem obranném pásmu a tak jsme brali timeout a v něm vysvětlili dívkám, co si od následujících 90 vteřin slibujeme. Zavézt, nebo nahodit míček do útočného pásma, odvolání gólmanky a v šesti se tak pokusit s utkáním ještě něco udělat. Velezkušený coach Slavie však ani vteřinu nezaváhal a při vhazování v našem obranném pásmu odvolal strážkyni své svatyně ze hry a tak jsme o power play přišli. Ne však úplně. Podařilo se nám dostat na polovinu soupeřek a tak jsme Outratovou z brány přeci jen odvolali. Posledních 80 vteřin utkání se tak dohrávalo netradičně v šesti a bez gólmanek na obou stranách, což bylo pro přihlížející diváky jistě zajímavým zpestřením. Změnu stavu to však ani na jedné straně již nepřineslo a tak jsme z tohoto utkání odcházeli poraženi 2:0, i když s předvedeným výkonem našich svěřenkyň velmi spokojeni. A do MČR si tak přenášíme velice dobrý pocit z námi předvedené hry. Čeká nás play off, zde je potřeba se individuálně připravit na každého soupeře a postupnými krůčky se tak pokusit dokráčet až k metě nejvyšší. 8. až 10. 6. 2018 bude v Hodoníně k vidění ten nejlepší český ženský hokejbal. Kdo bude nakonec šťastný na medailových pozicích a na koho zbyde jen pomyslná brambora? To byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Fotogalerie: http://davker.rajce.idnes.cz/hokejbal-MCR-zeny-Svitkov/