V sobotu startuje semifinálová série proti Kert Parku!

A-tým: Po postupu mezi nejlepší čtveřici hokejbalové CROSSDOCK Extraligy musel svítkovský tým čekat na svého semifinálového soupeře do druhého dne. Když v neděli odpoledne Hostivař přešla přes Karvinou, bylo jasné, že hokejbaloví fanoušci budou svědky reprízy loňského semifinále - Po roce se totiž opět utkáme s pražským Kert Parkem!

Po roce znovu! Svítkov se v semifinálové bitvě Extraligy hokejbalu utká s HC Kert Park Praha, tedy s týmem, který extraligový titul slavil v loňské sezóně už pošesté v řadě! V minulém ročníku Extraligy Svítkov nestačil na pražského hegemona 0:3 na zápasy. Musel se tak sklonit před budoucím mistrem v nejkratším možném termínu. 

Letos je ale situace jiná:

Zatímco vloni procházel Kert Park Extraligou jako nůž máslem, bezpečně vyhrál základní část a nakonec v play-off klopýtnul pouze dvakrát (jednou ve čtvrtfinále s Kladnem a jednou ve finále s Letohradem), letos je situace jiná! Hráči Kert Park Praha totiž po základní části obsadili "až" 3. příčku. Ve čtvrtfinále sice zdánlivě hladce přešli hegemoni posledních hokejbalových sezón přes Letohrad, ale musíme si uvědomit, že Jeleni například v posledním (tedy třetím) finálovém utkání sahali po výhře! 

Svítkov narozdíl od loňské čtvrtfinálové série, ve které si musel postup mezi nejlepší čtyřku vybojovat až v pátem/rozhodujícím zápase na půdě HbK Karviná, v letošním play-off postoupil přes kladenské rysy nejkratším možným způsobem. I přes maximální vyrovnanost obou celků si svěřenci trenéra Petra Kopečného přivezli z úvodních dvou čtvrtfinálových duelů na hřišti Kladna vedení v sérii 2:0 na zápasy. Doma pak rozhodli o svém postupu do semifinále v samostatných nájezdech. Přesto černobílí slavili postup už po třech zápasech, což může být, oproti minulé sezóně, znatelná výhoda v boji o finále proti velezkušenému Kert Parku.

Kdo, kdy a s kým v semifinále?

Pardubice versus Praha! Tak by se dalo nazvat letošní semifinále CROSSDOCK Extraligy. První semifinálovou dvojici jsme vám již představili. Třetí tým letošní základní části HC Kert Park Praha vyzve ten páty, tedy HBC Svítkov Stars Pardubice! Druhá semifinálová série slibuje rovněž zajímavou podívanou mezi městským rivalem a sedmým týmem základní části, tedy HBC Pardubice a vítězem základní části HBC Hostivař!

Termíny semifinálových utkání Svítkova:

  1. zápas semifinále: sobota 4.5. 2024 | 16:00 hodin | HC Kert Park Praha - HBC Svítkov Stars Pardubice
  2. zápas semifinále: neděle 5.5. 2024 | 11:00 hodin | HC Kert Park Praha - HBC Svítkov Stars Pardubice
  3. zápas semifinále: sobota 11.5. 2024 | 16:00 hodin  | HBC Svítkov Stars Pardubice - HC Kert Park Praha
  4. případný zápas semifinále: neděle 12.5. 2024 | 11:00 hodin | HBC Svítkov Stars Pardubice - HC Kert Park Praha

Připomínáme, že se série hraje na tři vítězné zápasy. První dvě utkání odehraje Kopečného parta v Praze na půdě Kert Parku. Věřme, že si hráči, reprezentující pardubický městský obvod VI., přivezou nadějnou výchozí pozici do bitev před domácím publikem!

Pro naše barvy je ale podstatné, že první domácí střetnutí semifinále odehrají naši borci v sobotu 11.5. 2024 na hřišti "pod myší dírou." Toto datum si musí každý fanoušek svítkovského hokejbalu pečlivě zapsat do svého diáře, neboť minimálně podobnou atmosféru, jakou si mohl náš A-tým vychutnat v rámci čtvrtfinálového duelu proti HBC Kladno, budou Svítkováci potřebovat i v semifinále!