Úspěšný dvojzápas starších žáků s Hradcem

Starší žáci (Martin Hlavsa) - O víkendu absolvovali naši starší žáci dvojici zápasů s Hradcem Králové. V sobotu na půdě soupeře, v neděli předehrávaný zápas posledního kola ve Svítkově.

Sobota 14. 4.:

HBC Hradec Králové 1988 - HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 1 : 8 (0 : 4, 1 : 2, 0 : 2)

Góly: 3x Rakovský, 2x Novotný L., Hemžský, Korbel, Korec

Střely: 27:35

Sestava: Šídlo (Procházka) - Malý, Novotný Š., Bláha, Korbel, Novotný L., Janíček, Gregor, Brož, Hemžský, Korec, Vojtěch, Shejbal, Cahlík, Rakovský, Vlašič J., Vlašič P.  

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a již v první třetině jsme rozhodli zápas čtyřmi góly. Po změně stran ale soupeř zlepšil svou hru a srovnal s námi opticky krok. Branky jsme však stříleli i nadále a skóre zápasu se zastavilo na konečných 1 : 8 v náš prospěch. Hattrickem se blýskl náš splašený kozel Kuba Rakovský, který zaznamenal pět kanadských bodů.

Fotogalerie (Štefan Havran): http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/SZ_-_HBC_Hradec_Kralove_1988_vs._HBC_JTEKT_Svitkov_Stars___14.4.2018/

Neděle 15. 4.:

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Hradec Králové 1988 12 : 4 (4 : 1, 7 : 1, 1 : 2)

Góly: 2x Hemžský, 2x Korbel, 2x Drozd, Rakovský, Novotný L., Shejbal, Brož, Vojtěch, Janíček

Střely: 35:16

Sestava: Procházka (Šídlo) - Malý, Novotný Š., Bláha, Korbel, Novotný L., Janíček, Gregor, Brož, Hemžský, Korec, Vojtěch, Shejbal, Cahlík, Rakovský, Seidl, Drozd 

Komentář: Na druhý zápas Hradec změnil taktiku a zabetonoval střední pásmo. To se mu ze začátku dařilo a po zásluze se ujal vedení, když předváděl kvalitní výkon. Hráči si však velmi rychle uvědomili, že je nutné zlepšit a přidat na tempu a ještě do konce třetiny jsme otočili skóre na 4:1. Ve druhé třetině jsme dominovali a vsítili sedm branek. Jubilejní 100. gól v sezóně si od červené čáry vystřelil Martin Korbel a speciálně vypsaná prémie (úklid šatny) ho nemine. V defenzívě jsme měli v zápase velká okna a Hradec po zásluze vstřelil čtyři branky. Dvěma góly se blýskl náš nejmenší a nejmladší hráč- Ondra Drozd (MŽ), který po hřišti doslova létal jako sokol a od hattricku ho několikrát dělili pouze centimetry - jeho nejlepší výkon v sezóně. Příští týden nás čeká důležitý zápas v Letohradě, na který se budeme pečlivě celý týden připravovat - asfalt je hold asfalt.