Starší žáci v regionu stříbrní

Starší žáci (Martin Hlavsa, úvor red.) - Starší žáci si v závěru základní části dvakrát poradili s Přeloučí a stali se vicemistry regionu. Celé sezóně se budeme věnovat ve zvláštním článku, dnes přinášíme report hlavně z posledního dvojzápasu.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HC Jestřábi Přelouč 10 : 2

Střely: 51:18

Branky: 4x Rakovský, 2x Novotný  L., Gregor, Hemžský, Vlašič J, Cahlík

Sestava: Šťovíček (Procházka) - Malý, Rakovský, Novotný Š., Bláha, Korbel, Novotný L., Janíček, Gregor, Brož, Cahlík, Hemžský, Korec, Shejbal, Drozd, Seidl, Vlašič J.

Brzký ranní zápas, již od 8:00, ve kterém jsme se postupně rozjížděli, jsme zcela ovládli. Soupeř se snažil bránit v pěti hráčích před brankářem, což nám dělalo zpočátku problémy, když se kluci snažili prokličkovat až do brankoviště. Recept na to našel obránce Jirka Gregor, který prostě jen nahodil od červené čáry a míček propadl až do branky (v zápase 1+2)… pěkně! Jubilejní desátý gól nevědomky střelil při naší powerplay těsně před koncem Honza Cahlík, který se sice radoval, než si uvědomil, že je to desátá branka a čeká ho odměna. Svůj první gól za starší žáky vstřelil mladší žák Pepa Vlašič. Jsem rád, že kluci se snažili aplikovat věci, které se učíme na tréninku a konečně jsme měli prostor vyzkoušet i naše přesilovkové komando. Mezi zápasy jsme si den zpříjemnili týmovým obědem a vydali se na druhý zápas do Přelouče.

HC Jestřábi Přelouč - HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 5 : 11

Střely: 32:58

Góly: 2x Korbel, 2x Hemžský, 3x Bláha, Novotný L. , Brož, Korec, Rakovský

Sestava: Procházka (Šídlo) - Malý, Rakovský, Novotný Š., Bláha, Korbel, Novotný L., Janíček, Gregor, Brož, Cahlík, Hemžský, Korec, Shejbal, Drozd, Seidl, Vlašič J.

Odpolední zápas měl jiné parametry. Přelouči se dostavila na zápas místní hvězda Ondra Dostál, který nám dělal obrovské problémy, a hru Přelouče hodně pozvedl. Museli jsme pořádně zapnout! Naštěstí jsme ho za pomoci dvou našich obránců - Gregor, Hemžský - dokázali zkrotit a zastavil se tak jen u hattricku. V tomto zápase jsme byli vepředu velmi produktivní a tak nám tam padalo skoro vše, na co jsme šáhli. Na střely a na šance velmi bohaté utkání. Řádila hlavně trojice Bláha, Rakovský, Korbel s obráncem Hemžským, který zaznamenal 7 KB. Desítku vystřelil ve třetí třetině Kuba ,,mufínek´´ Rakovský a střídačka si tak mohla zaskandovat. Přelouč oba dva zápasy předváděla sympatické výkony a rozhodně s námi zápas neodchodila - respekt! My jsme hodně točili sestavou a snažili se ještě zkoušet kluky na různých postech. V brance dobrý výkon odvedl Procházka, který měl několik velmi těžkých zákroků. Po zápase jsme přebrali stříbrné medaile, které pro nás mají lesk zlata - lepší druhej, než bejt čtvrtej. Nyní již se soustředíme na vrchol sezóny - MČR Příbram, kde chceme být úspěšní.

Fotogalerie (Štefan Havran): http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/SZ_-_HC_Jestrabi_Prelouc_vs._HBC_JTEKT_Svitkov_Stars___12.5.2018/