Starší žáci v derby bez bodu

Starší žáci (Jiří Dudík) - V sobotu 30. 10. zajížděli starší žáci na druhý břeh Labe k dvojzápasovému derby s domácím týmem.

 

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice : HBC JTEKT Svítkov Stars 4 : 1 (1 : 0, 3 : 0, 0 : 1)
 
sestava:
Šidlo Vladimír, Dudík Jiří, Novák Jaroslav, Adámek Radek, Novotný Vojtěch, Novák Jakub, Lednová Nina, Ilich Jakub, Bláha Tomáš, Birta Pavel, Bláha Matyáš, Malý Matyáš, Zeman Tomáš

 

Ačkoliv počasí nebylo jedno z nejhorších pro tohle období, bylo na hráčích zjevně vidět že by dali přednost nějaké stolní hře, nejlépe v PC. Tomu odpovídal i průběh zápasu. Po poněkud vlažném začátku jsme se jen zvolna dostávali do tempa. A protože ani soupeř nehýřil mimořádnou aktivitou, obraz hry plně odpovídal výsledku po první třetině. Z našeho pohledu nám nevyšla druhá třetina, kdy ztráta koncentrace a nedůslednost ve vlastním obranném pásmu dovolila soupeři navýšit náskok na čtyři branky a tím si tak připravit podmínky pro úspěšné zvládnutí tohoto zápasu. Nic na tom nezměnila ani skutečnost, že jsme vyhráli poslední třetinu a aspon kosmeticky upravili skóre.

Byť Alfu známe velice dobře, je to náš nejčastější soupeř, který nám ale paradoxně, asi vyhovuje nejméně, opět nás předčil v rychlosti a hlavně v důrazu v předbrankovém prostoru. A i když po více než polovinu utkání jsme hráli vyrovnanou partii a ve třetí třetině si vytvořili znatelnou herní převahu, udělali jsme více chyb, které soupeř dokázal potrestat a zaslouženě vyhrát.

 

 
HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice : HBC JTEKT Svítkov Stars 6 : 1 (2 : 1, 2 : 0, 2 : 0) 
 
sestava: 
Choutka Dominik, Dudík Jiří, Novák Jaroslav, Adámek Radek, Novotný Vojtěch, Novák Jakub, Lednová Nina, Ilich Jakub, Bláha Tomáš, Birta Pavel, Zeman Tomáš, Drbal Denis, Janíček Vojtěch

 

Tady už to byl jiný zápas. Chtěli jsme soupeře překvapit aktivní hrou, zatlačit jej a ujmout se vedení. Bohužel opět jsme doplatili na nekoncentrovanost z úvodu utkání, kdy jsme soupeře hned při prvním útoku pustili do snadného vedení. Poté jsme dostali soupeře pod tlak, vytvořili si několik dobrých šancí, srovnali skóre a i dále hráli po většinu času v útočné třetině. Přesto jsme opět po hloupé chybě inkasovali tři vteřiny před koncem třetiny. I když jsme sice tuto třetinu prohráli, bylo to naše nejlepší herní třetina, co jsme tento podzim s Alfou odehráli.

V další fázi zápasu se pak projevila u některých našich hráčů viditelná nekoncentrovanost a nezvyklé množství chyb a nedůraz při hře, no a tak dopadlo utkání jak dopadlo. K lepšímu výsledku, s takto vyspělým soupeřem, by samozřejmě přispěl i nadstandartní výkon gólmana (v tomto druhém zápase) a daleko větší komunikace mezi hráči a minimálně 100% výkon všech hráčů. 

Standardně vysoké krédo snese hodnocení hráčů jako Adámek Radek, Dudík Jirka, Novák Jarda, Novotný Vojta, velký posun vpřed zaznamenal i Bláha Tomáš, hodně byla poznat i účast Tomáše Zemana... ale to je proti takovému soupeři málo.

A pokud vememe v potas i poněkud "nepovedené" některé výroky rozhodčích, najdeme na sobotních zápasech velmi málo pozitiv.

Na druhou stranu aspon víme u koho a na čem dál pracovat.