Starší žáci si vyšlápli na favorita, doma porazili Ježky

Starší žáci (Dušan Korel) – Cenné vítězství na závěr základní části východní skupiny ligové soutěže. Starší žáci Svítkov Stars po dalším výborném výkonu na domácím hřišti porazili Ježky Heřmanův Městec 3:2.

Jsem nadmíru spokojený. Kluci plnili, co jsme si řekli v kabině,“ pochvaloval si svítkovský trenér Filip Uhlíř po utkání se soupeřem, který na dálku bojoval s modrou pardubickou Alfou o první příčku v tabulce a dosud okusil pouze jedinou porážku. „Je vidět, že se dá hrát s každým, Nikdo není neporazitelný. Kluci to pochopili,“ dodal trenér Uhlíř.

Svítkov povzbuzený sérií výborných jarních výkonů a výsledků nastoupil proti favoritovi nebojácně. Byl aktivní, měl střeleckou převahu. „Od začátku jsme byli dominantní v pohybu na hřišti. Pomohl nám i kluzký terén. Soupeř měl vysoké hráče, kteří s tím měli problémy. Proto jsem naše kluky nabádal, ať s nimi nezávodí, ať mění směr v běhu. Sprint, brzda a zase sprint. Tím je rozkývou a oni nebudou reagovat. Dařilo se nám to,“ řekl trenér Uhlíř.

Do vedení však přesto šli Ježci, kteří spoléhali především na rychlé protiútoky. Ve 13. minutě využili nepřesnou rozehrávku domácích ve středním pásmu a kapitán Mareček otevřel skóre. Na začátku druhé třetiny hosté trefili tyč, ovšem poté Svítkov ještě přidal na aktivitě a našel recept na nejlepší obranu v soutěži. V 26. minutě během 31 vteřin otočil skóre zásluhou Topiče a Kernera.

Hosté však nechtěli odjet s prázdnou a k bodovému zisku se znovu přiblížili ve 33. minutě. Znovu jim vyšel rychlý brejk a zakončující D. Novák srovnal na 2:2. Svítkovští hráči ovšem do kolen neklesli. Cítili šanci na vítězství a šli si za ní. Navíc jim soupeř „pomohl“ svou nedisciplinovaností. Ve 37. minutě domácí využili nabídnutou přesilovku, když byl před brankou důrazný Jáchym Jánský a protlačil míček do sítě. V závěru Ježci zkusili powerplay a navíc měli v poli o dva hráče více po smolném vyloučení Korela, ovšem Svítkov jim už nic nedovolil a zasloužené vítězství uhájil.

Byli jsme aktivní a nebezpeční dopředu, měli jsme dobrý pohyb. To byl základ vítězství,“ pronesl svítkovský trenér Filip Uhlíř a stručně se ohlédl za vydařenou druhou polovinou základní části soutěže: „Na podzim jsem musel mužstvo poznat. Dospěl jsem k tomu, že kvalitu musíme mít vzadu. Proto tak stavíme sestavu. A co uhrajeme vpředu, to uhrajeme. Je vidět, že nám to svědčí. Plus zimní příprava. Je znát, že někteří kluci mají naběháno. Takže za mě je to dobré.

Starší žáci Svítkov Stars uhájili výbornou čtvrtou příčku v tabulce po základní části. Nyní je bude čekat nadstavbová část, jejíž přesný program bude znám až následně.

HBC Svítkov Stars Pardubice – Ježci Heřmanův Městec 3 : 2 (0:1, 2:0, 1:1).

Branky a nahrávky Svítkova: 26. Topič (Korel), 26. Kerner (M. Hospr, Koudela), 37. Jách. Jánský (Svoboda).

Sestava Svítkova: Franek – Jon. Jánský, Jách. Jánský, Solař, Koudela, Gusty – Topič, Svoboda, Korel, M. Hospr, Kerner, Malý, Kašpar, E. Novák, Ločárek

Statistiky utkání