Starší žáci po dvou vítězstvích třetím týmem regionu

Starší žáci (Jiří Dudík) - V sobotu 21. 5. k nám zavítali TJ Sršni Svitavy. Bylo příjemné teplé počasí a pro většinu našich hráčů to byl poslední zápas v sezoně za tuto kategorii (SŽ). Proto jsme po hráčích chtěli, aby se hrou bavili, aby si mohli říct, že si ten poslední zápas (resp. dvojzápas) užili a že je to bavilo. Nebyli svázáni žádnými taktickými pokyny - jediné k čemu byli nabádáni byla skutečnost, aby hráli tak, aby se nikomu nic nestalo. Dále bylo velmi milé a potěšitelné, že se všichni sešli, což se za celou sezonu asi ještě nepovedlo.

HBC JTEKT Svítkov Stars - TJ Sršni Svitavy 7 : 2 (1 : 1, 2 : 0, 4 : 0)
 
Jediné, co tento tým trápilo, co byla taková naše "chronická" bolístka, byla skutečnost, že i tentokrát jsme inkasovali v první minutě. Možná to už byl takový rituál, že jsme museli nejdřív inkasovat, první třetinu se "rozehřát" a pak se již naplno věnovat zápasu. To se také stalo i v prvním zápase - neuběhlo ani 20 vteřin a po drobném nedorozumění první formace jsme prohrávali 0 : 1. Nebylo to nic příjemného, ale pro hráče to nebylo nic nového. Semkli jsme se, soupeře zatlačili, měli jsme několik dobrý střeleckých příležitostí, ze kterých se nakonec ujala trefa Marka Hemžského. Ve druhé třetině jsme nepolevili, opět na soupeře tlačili a snažení korunovali góly Radka Adámka a Jardy Nováka. Třetí třetina pak byla na góly nejvíce bohatá - trefili se opět Marek Hemžský a Ráďa Adámek, k nim se pak ještě připojili Vojta Novotný a Míša Netolický. Korekce soupeře na konečný výsledek 7 : 2 už neměla žádný zásadní vliv na konečné skóre.
 
HBC JTEKT Svítkov Stars - TJ Sršni Svitavy 14 : 2 (3 : 1, 8 : 1, 3 : 0)
 
Druhý zápas byl o něčem jiném. Posíleni o Tomáše Zemana a několik kluků z mladších žáků, měli jsme tři kompletní formace a mohli jsme zápasové zatížení rozložit rovnoměrně mezi ně. A mělo to své ovoce. Opět se potvrdilo, jak velký přínos má účast Tomáše Zemana v našem týmu. Neuběhla ani minuta od začátku a tentokrát jsme to byli my, kdo vstřelil první branku. Pohledná akce první formace a na jejím konci - Tomáš Zeman a 1 : 0. Další branky přidali pak ještě Jára Novák a Vojta Novotný. Druhá třetina - to už pak byl střelecký koncert. Odstartoval jej Jára Novák, pak se 2x trefil Tomáš Zeman, přidal se Vojta Novotný a střeleckou třetinu zakončili dalšími dvěma trefami Denis Drbal a Tomáš Zeman. Drobné nedostatky v podobě konečných dvou branek vstřelených soupeřem nezpůsobilo již žádnou vadu na kráse, když si uvědomíme že po druhé třetině svítilo skóre 11:2. Třetí třetinu jsme pak již jen kosmeticky upravili v podobě tří branek - trefili se Jára Novák, Míša Netolický a vše dovršil svou celkovou šestou brankou v tomto utkání Tomáš Zeman. Takže konečné skóre - 14 : 2. 
 
Takže tímto chci poděkovat všem hráčům, kteří odehráli nejen tato dvě utkání, chci poděkovat i hráčům, kteří nás doplňovali z řad mladších žáků a nejeden z nich musel zvládnout tři těžká utkání v jeden den. Za to mají od nás velké, opravdu velké uznání.
 
Pozn. red.: Tým starších žáků obsadil konečné třetí místo v regionální základní skupině Mistrovství České republiky za čož obdržel medaile. Do finálových bojů bohužel nepostupují, ale i tak jim děkujeme předváděné celosezonní výkony.
 
Soupiska 1. zápas: Šťovíček Jiří - Adámek Radek, Birta Pavel, Bláha Tomáš, Dudík Jiří, Ilich Jakub, Netolický Michael, Novák Jakub, Novák Jaroslav, Lednová Nina, Bláha Matyáš, Bukač Adam, Hemžský Marek, Novotný Vojtěch
 
Soupiska 2. zápas: Šidlo Vladimír - Adámek Radek, Birta Pavel, Bláha Tomáš, Dudík Jiří, Ilich Jakub, Netolický Michael, Novák Jakub, Novák Jaroslav, Lednová Nina, Novotný Vojtěch, Zeman Tomáš, Korbel Martin, Vojtěch Jakub, Janíček Vojtěch, Drbal Denis
 
Fotogalerie (Alena Novotná): http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/Svitkov_Stars_-_MISTRI_regionu_Vychod_v_kategorii_MLADSI_ZACI_bronzovi_STARSI_ZACI_-_21.5.2016/