Starší žáci na vítězné jarní vlně, vysoko porazili i Svitavy

Starší žáci (Dušan Korel) – Tři jarní zápasy, tři vítězství a třikrát dvouciferný počet vstřelených gólů. Starší žáci Svítkov Stars se dál vezou na vítězné vlně. Ve 14. kole východní skupiny ligové soutěže na domácím hřišti porazili svitavské Sršně vysoko 11:1.

Zase nám to tam napadalo. Začalo to už v první třetině, kdy jsme vedli 3:0. Potom jsme si to hlídali,“ pronesl svítkovský trenér Vladimír Šídlo.

Svítkov se potřetí za sebou střetl s týmem ze spodních příček tabulky. Očekávalo se však, že Svitavy budou mnohem tvrdším oříškem než předchozí dva soupeři z České Třebové a Přelouče, jejichž sezonní bodové konto je na nule. Ovšem svítkovský tým se opět předvedl ve výborné formě a s jistotou si dokráčel pro třetí jarní výhru.

Domácí měli zápas pod kontrolou. Dařily se jim kombinační akce, díky nimž často chodili do přečíslení. Oproti předchozím dvěma duelům sice neměli tak výraznou převahu v počtu střel, ovšem v zakončení byli tentokrát velmi efektivní. Navíc využili v utkání obě přesilovky, prosadili se i při vlastním oslabení. Střelecky se opět blýskl Jáchym Jánský, autor pěti gólů. „Kluci si to v útoku dobře dávali, vyšly jim i kombinace v přesilovkách. Co vystřelili, to jim tam napadalo. Za to jsem rád,“ poznamenal trenér Vladimír Šídlo.

Svitavský tým však nebyl úplně bezzubý. Také si vytvořil několik šancí. Zejména ve chvílích, kdy domácí mysleli více na útok než na obranu, ovšem v koncovce se prosadil pouze jednou, kdy snížil na 4:1. „Občas nám pláchli, ale podržel nás výborně chytající Adam Franek,“ vyzvedl trenér Vladimír Šídlo výkon svítkovského gólmana.

Ovšem cestu k vítězství si Svítkov nenechal zkomplikovat. Inkasovaný gól ho nikterak nevyvedl z míry. Domácí na něj rychle odpověděli dalšími přesnými trefami a svůj náskok postupně navýšili až na konečný dvouciferný rozdíl.

Další zápas sehrají starší žáci Svítkov Stars v sobotu 23. března. A bude to náročná prověrka jejich zatím výtečné jarní formy. Střetnou se s lídrem tabulky, modrým týmem HBC Pardubice, s nímž na podzim doma prohráli 1:4. Městské derby se bude hrát na hřišti v Polabinách od 9.00 hodin.

HBC Svítkov Stars – TJ Sršni Svitavy 11 : 1 (3:0, 5:1, 3:0).

Branky a nahrávky Svítkova: 4. Jách. Jánský, 7. Jách. Jánský (Svoboda), 12. Svoboda (Ločárek), 18. Svoboda, 21. Solař (Jách. Jánský), 23. Solař (Jách. Jánský, Ločárek), 25. Jách. Jánský (Novák), 26. Ločárek (Jon. Jánský), 32. Jách. Jánský (Koudela), 38. Jách. Jánský (Koudela, Solař), 41. Kerner (Novák).

Sestava Svítkova: Franek – Jon. Jánský, Kerner, Jách. Jánský, Koudela – Korel, Svoboda, Malý, Kašpar, Solař, Novák, Ločárek, Gusty.

Statistiky utkání