Starší žáci jsou po vítězném derby podzimními mistry

Starší žáci (Martin Hlavsa, úvod red.) - V sobotu 24. 11. se Polabinách v přeloženém utkání jarního 21. kola rozhodovalo o podzimním mistrovi regionální soutěže. Oba soupeře dělil jediný bod.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 3 : 9

Góly: Malý 3x, Drbal 2x, Shejbal, Korec, Koudela, Gregor

Sestava: Fukárek (Smolík) - Gregor(C), Kerschbaumová, Janíček, Drozd, Shejbal,Vlašič L., Bláha, Drbal, Kňava, Malý, Korec, Kerschbaum, Koudela, Seidl, Nadrchal

K druhému letošnímu derby jsme zajížděli s jasným cílem - vyhrát a odskočit v tabulce. V první třetině jsme diktovali tempo hry, bohužel soupeř z jednoho brejku udeřil a prohrávali jsme 1 : 0. Po několika našich tyčkách jsme se pět sekund před koncem první třetiny dočkali vyrovnávacího gólu na 1 : 1. To nás uklidnilo a do druhé  třetiny jdeme opět s nadšením.

Hned v úvodu dáváme tři góly, a když Koudela trefuje gajdy jinak dobře chytajícího Kuryviála - je hotovo. Po druhé třetině je stav 1 : 7 a zápas se dohrává.

Škoda, že Alfa nebyla ve stoprocentní sestavě, jistě by skóre bylo vyrovnanější. Skvělý zápas odehrál Mates Malý, který vsítil hattrick po výstavních nahrávkách od Adama Korce. Vyzdvihnout musím i výkon Denise Drbala, který odehrál zápas s lehkými zdravotními problémy, ale byl k nezastavení. Kluci a Áďa opět ukázali, proč jsou po právu po podzimu na prvním místě tabulky - jejich nadšení, přístup k zápasu a týmová soudržnost jsou pro mě osobně velkým překvapením. Pravděpodobně poslední zápas za nás odchytal i boleslavský fantom brankoviště Fugas - děkujeme ti moc. Chtěl bych poděkovat všem za podporu v podzimní části a všem naším fanouškům slibujeme i parádní podívanou na jaře, kde naše cíle budou ty nejvyšší. Neusneme na vavřínech a i na jaře budeme chtít hrát ten nejlepší žákovský hokejbal.

Fotogalerie (Jana Nekolová): https://kahlanka.rajce.idnes.cz/LIGA_SZ_HBC_Autosklo-H.A.K._Pardubice_-_HBC_JTEKT_Svitkov_Stars_Pardubice_24.11.2018/