Souhrnné statistiky A týmu 1991 - 2017

Historie klubu (red.) - Během podzimu roku 2017 pracoval současný hráč A týmu David Černický a velká osobnost klubu Petr Jílek na velice zajímavé statistice. Podařilo se jim dát totiž dohromady celkové kanadské bodování všech hráčů, kteří kdy nastoupili k jediné ligové minuně za A tým Svítkov Stars.

Statistiky jsou vedené od roku 1991. Do jara 2017 nastoupilo za A tým Stars přesně 222 hráčů, kteří se zasloužili o to, že Stars odehráli 640 zápasů, ve kterých zaznamenaly 260 výher, 15 výher v prodloužení, 73 remíz a 292 proher.

Nejúspěšnějším hráčem v kanadském bodování je Petr Jílek, kterému se podařilo nasbírat neuvěřitelných 417 bodů. Ze současných hráčů A týmu je nejvýše postavený David Večerník, který už pomalu nakukuje do TOP 10. Nejvyužívanějším brankářem Stars byl Tomáš Matrka, který zasáhl do 167 zápasů. Velice zajímavá je tabulka úspěšných střelců. Jsou zde uvedeni hráči, kterým se podařilo vsítit v jednom zápase 3 a více gólů.

Mezi roky 1991 – 2017 docházelo k úpravě pravidel v hracím čase, v počtu získaných bodů pro tým, veškeré tyto změny jsou zaznamenány u jednotlivých sezón. Tým Svítkova nastupoval pouze svoji první sezónu ve 2. národní lize, všechny následující roky byly odehrány v 1. národní lize, krom sezón 1995 – 1997, kdy se hrála ve Svítkově extraliga.  

David Černický: „Jsem rád, že se nám s Petrem Jílkem podařilo dát dohromady celkové ligové statistiky jednotlivých hráčů. Sám jsem se vždycky chtěl dozvědět, jak si celkově vedu, kolikátý zápas hraji za Áčko či kolik minut jsem proseděl na trestné lavici. Čísla to jsou rozhodně zajímavá a snad to bude pro mnohé hráče i motivací, aby se dostali v žebříčku co nejvýše.“