Sobota přinesla Stars tři vítězství v Lize žen

Ženy (Petra Holoubková) - Sobota 9. března patřila ženskému hokejbalu. Ženské celky se sjely na dvě pražská hřiště - na Palmovku a do Čimic. 

Po zimní přestávce tak bylo možné upevnit si či vylepšit pozici v ligové tabulce. Svítkovské Hvězdy bojovaly v prvním zápase hracího dne proti SK Kelti 2008. Úvodní branka na 1:0 z pohledu Svítkova padla již patnáct vteřin po zahajovacím buly. Svítkovské hokejbalistky se dostaly zásluhou Lucie Kubínové rychle do vedení, ale tím to také skončilo. Nikdo jiný se v utkání už neprosadil a tak skóre zápasu bylo SK Kelti 2008 x HBC Svítkov Stars Pardubice 0 : 1.

Statistiky zápasu

Druhé utkání bylo o poznání rychlejší. Bylo to utkání dvou v tabulce nejlépe postavených celků – tedy Prachatic a Svítkova. Obě gólmanky v základní hrací době podržely své celky a za svá záda nepustily ani jeden gól. Po bezbrankovém průběhu došlo na samostatné nájezdy, kdy zas excelovaly aktérky samostatných nájezdů. Po pěti odjetých nájezdech bod navíc bral Svítkov a stal se letos prvním týmem, který Prachatice porazil. HBC Svítkov Stars Pardubice x HBC Prachatice 1 : 0ss.

Statistiky zápasu

Poslední zápas sehrály hokejbalistky Svítkova proti soupeřkám z Třince, které 3:0 přehrály. Všechny tři branky padly v první polovině hry. Postupně se prosadila Sáblíková, Holoubková a třetí branku přidala opět Sáblíková.  HBC Svítkov Stars Pardubice x HBC Enviform Třinec 3 : 0.

Statistiky zápasu

Z devíti možných bodů přivezli hokejbalistky do Pardubic osm. Gólmanka Svítkova Teplá ani v jednom ze tří zápasů neinkasovala v základní hrací době. Svítkov v ligové tabulce dále drží druhé místo se ztrátou tří bodů za Prachaticemi. Mají však zápas k dobru, který je čeká 19. dubna. Do Svítkova přijedou na přeložený zápas hokejbalistky TJ Sršni Svitavy. Další kolo ligy žen je na programu ale už v 6. dubna ve Svítkově.

Tabulka ligy žen