Prvních šest bodů žen v mistrovství České republiky

Ženy (Petra Hovorková) – Dvě výhry, jedna porážka… Prvních 6 bodů! První kolo LIGY ŽEN hvězdičky odstartovali v České Třebové. Ze tří odehraných zápasů vyšli hned dvakrát úspěšně. V prvním zápase s domácí Lokomotivou bohužel prohráli 3 : 0. Po delší mezi zápasové pauze se však dali do kupy a porazili Kyjov 2:0. Hned poté následoval zápas s Pískem, který též nakonec těsně vyhráli 1 : 0. Z prvního výjezdu si ta odvážejí 6 bodů z devíti možných.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - TJ Lokomotiva Česká Třebová  0 : 3

Střely: 8:33       

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBK Kyjov      2 : 0

Branky a asistence: Drbohlavová (Kolínková, Hovorková), Mešťanová (Topičová)

Střely: 18:8        

HC Švantlův Dvůr Písek- HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice     0 : 1

Branky a asistence: Holoubková

Střely: 16:17       

Sestava Svítkov Stars: Teplá Kateřina, Outratová Petra - Bláhová Lucie, Drbohlavová Veronika, Hlídková Jana, Holoubková Petra, Hovorková Petra, Jonášová Aneta, Kolínková Lenka, Mešťanová Stanislava, Podhájecká Věra, Siantová Jaroslava, Solarová Jana, Topičová Martina, Uhlířová Beatrice

Hlavní trenér a asistent trenéra: Bláha Martin, Uhlíř Lukáš

Kustod: Bláha Tomáš

Slovo trenéra: Do České Třebové jsme zajížděli v téměř plné sestavě, chyběla pouze Verča Lacioková, která si musela plnit floorbalové povinnosti. Zapojili jsme do týmu i dvě novicky. Verču Drbohlavovou a Anetku Jonášovou. Pro obě to byla první zkušenost s pětkovým ženským hokejbalem. Jako první nás čekala domácí Lokomotiva, která od loňské sezóny posílila a jen těžko se v její sestavě hledá hráčka bez reprezentační příslušnosti. Hráli jsme dobře a pozorně, avšak na silnou Lokomotivu to nestačilo a utkání skončilo 3 : 0 v náš neprospěch. Nutno však dodat, že Petra Outratová držela střelkyně Třebové dosti na uzdě a dalších dvacet tvrdých střel se za její záda nepodívalo. Ukázalo se, že v České Třebové letos  vyrostl tým, který bude velice silnou konkurencí Pražské Slávii.  

Jako druhé v pořadí nás čekaly stále se zlepšující Bárbíny z Kyjova. Hrál se velice pohledný hokejbal. Naše dívky měly mírně navrch a snažily se každou akci dovést až do zakončení.

Brankářka Bárbín však dlouho odolávala. Svým prvním gólem v pětkovém hokejbalu se však blýskla naše Drbina a tak jsme se ujali vedení 1:0. Do konce utkání se nám podařilo skórovat ještě jedenkrát, když se po buly prosadila naše Stázička a tak jsme brali své první letošní body do Ligy žen za vítězství 2 : 0. Za zmínku stojí výkon brankářky Bárbín, na kterou jsme vystřelili celkem 18 projektilů, z nichž pouhé dva skončili v její síti. Z naší strany zase s klidem sobě vlastním dokráčela k první letošní nule Káča Teplá. 

Za necelou půlhodinu po ukončení utkání s Kyjovem jsme nastoupili k poslednímu měření sil, tentokráte s Pískem. Bylo to velice vyrovnané utkání, poměr střel na branku 17 : 16 mluví za vše. Na štěstí Byla Káča z předchozího utkání dobře rozchytána a tak na svůj výkon navázala opět nulou. Za naše barvy skórovala kapitánka Malina a tak jsme zvítězili fotbalovým výsledkem jedna nula. Velkou pochvalu si zaslouží celý tým máme do ligy šest bodů a dobrou startovní pozici do sezóny.   

Nedělám často, že bych chválil nějak jmenovitě, ale tentokráte musím udělat výjimku. Práci, kterou pro tým udělala kapitánka Malina za vydatné podpory Janičky Hlídkové, nelze neohodnotit. Tyto dvě hvězdičky dokázaly dlouhých 55 vteřin držet míček na svých holích za brankou Písku v posledním utkáním a hlavně díky jejich úžasné práci nemohl jít soupeř do power play a nám se tak stav 1 : 0 podařilo ubránit. Velká poklona děvenky moje.