Přípravka v Letohradu druhá

Přípravka (Petr Korbel) - První letošní turnaj přípravek se uskutečnil v neděli 25. 9. v Letohradu.

Turnaj byl odehrán ve formátu 3+1 a náš tým nastoupil se čtyřmi kompletními trojicemi a dvěma brankáři. V dlouhém a fyzicky náročném dni se ukázalo, že široký kádr je výhodou. Do Letohradu se sjela desítka týmů, která byla rozdělena do dvou základních skupin. První dva z každé skupiny postupovali do semifinále, další týmy si zahrály proti stejně umístěným ve druhé skupině o celkové umístění.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - SK Hokejbal Letohrad 8 : 1

Tým se zřejmě nejnižším věkovým průměrem nebyl pro naše hráče vážnější zkouškou. Skóre postupně narůstalo, ale za bojovnost si hráči Letohradu svůj čestný úspěch určitě zasloužili.

Střelci: Král, Novosad (Petruška), Král, Martínek, Milichovský (Král), Synek (Novosad), Choutka, Korec

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Hradec Králové 1988 3 : 1

Hra se odehrávala převážně před gólmanem soupeře, který se ovšem činil a dokázal udržet svému týmu přijatelné skóre. Nepřesná muška by se nám mohla v dalších zápasech vymstít.

Střelci: Král (Kaninský), Novosad, Novosad (Petruška)

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - SK Kometa Polička 1 : 7

V tomto zápase se nepovedlo vůbec nic. Po dvou hrubých chybách se soupeř dostal rychle do vedení. Našemu týmu se podařilo ještě snížit, ale gól v závěru první půle nás položil úplně. Druhou část zcela ovládla Polička.

Střelec: Koudela

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice bílý tým 4 : 0

Cesta do play-off vedla jedině přes porážku bílé Alfy, která s Poličkou hrála smírně. Kluci se ale semkli, utkání ovládli a postoupili do semifinále.

Střelci: Král (Milichovský), Milichovský, Korec, Koudela (Martínek)

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - Ježci Heřmanův Městec 7 : 0

V semifinále náš tým narazil na tradičně urputné Ježky, kteří zvítězili ve druhé základní skupině. Náš tým až překvapivě snadno utkání ovládl a zvítězil vysokým rozdílem.

Střelci: Martínek (Koudela), Synek (Novosad), Koudela, Král (Milichovský), Novosad, Martínek, Novosad (Synek)

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - SK Kometa Polička 3 : 4p

Kluci vstoupili do utkání s Poličkou úplně jinak, možná došlo i k určitému podcenění našeho týmu, a tak v čase 0.55 svítilo skóre 3 : 0 v náš prospěch a to po jednom gólu ze hry a dvou trestných stříleních. Důležité bylo, že byl odčarován obrovský brankář soupeře, ale vyhráno určitě nebylo. Polička měla v kádru dva velké hokejisty, kteří jí společně s brankářem dělali zápasy. Zařadila na vyšší level a pomalu dotahovala. Dva góly vsítila stejně jako my z trestného střílení, jediný ze hry. I my jsme ale soupeře ohrožovali a dokonce jej přestříleli 17 : 12. Hrálo se nadoraz z obou stran. Hokejisté Poličky hráli dost do těla čehož se naši hráči nezalekli. Hrdinou se stal Míša Pospíšil, když čtvrt minuty před koncem hrací doby chytil další trestné střílení. V prodloužení už důležití hráči Poličky sotva pletli nohama a zdálo se, že náš tým využije výhody širšího kádru a zápas zlomí v náš prospěch. Bohužel opět zaúřadoval obr v brance Poličky a z následné protiakce projel míček pod Míšovým betonem do branky. Přes prohru nádherný zápas a druhé místo v turnaji. Náš tým byl během zápasu mohutně povzbuzován hráči a rodiče dalších týmů včetně našeho městského konkurenta z Alfy za což jim velký dík.

Střelci: Korec, Milichovský, Novosad

Náš tým bral konečné druhé místo. Hrál kolektivně, hodně si přihrával. Důkazem toho je fakt, že tým neměl klíčového střelce, ale že góly dávali všichni. V žádném zápasu i přes vysoká vítězství nedal jediný hráč víc jak dva góly. Dvojice brankářů se pravidelně v půlce zápasu střídala. Nádherný zápas s favorizovanou Poličkou pěkný výkon na turnaji korunoval.

Trenér Michael Pospíšil k turnaji uvedl: Až na první zápas s Poličkou, ve kterém se nedařilo vůbec nic, z naší strany výborný výkon. Nejvíc mne těší, že kluci hráli jako tým a to nám přinášelo výhry. Finále přineslo krásný zápas. Děkuji všem co nás po celý turnaj podporovali. Zejména při posledním zápasu byla nádherná atmosféra.

Soupiska: Pospíšil, Smolík - Bárta, Choutka, Kaninský, Korbel, Korec, Koudela, Král, Martínek, Milichovský, Novosad, Petruška, Synek

Trenéři: Pospíšil, Kaninský

Fotogalerie (Štefan Havran): http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/Letohradsky_pohar_pripravek_25.9.2016/

Fotogalerie (Petr Král): http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/Pripravka_-_Turnaj_Letohrad_25.9.2016/