Přestřelka nakonec body nepřinesla

Mladší dorost (red.) - Gólovou přestřelku má za sebou náš mladší dorost. V Mladé Boleslavi na konec o jeden zářez nestačil, ale hned v sobotu jej čeká domácí odveta.

Na utkání dorazila redakce svazových stránek www.hokejbal.cz z čehož vznikl článek z pera Ondřeje Novotného. Využijeme jeho vzniku a pro ty, kdo jej nečetli jej přinášíme v nezměněné podobě. Nejprve ale statistické informace a hodnocení trenéra:

HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC JTEKT Svítkov Stars 7 : 6 (4 : 2, 2 : 3, 1 : 1)

Branky: 3x Novotný L., Bláha M., Hruška, Kubát

Sestava: Šídlo - Hemžský, Gregor, Kubát, Kralovič, Novotný L., Dudík, Ilich, Netolický, Bláha M., Birta, Dlouhý, Hruška, Kulhánek, Svatoň.

Trenér David Mlateček: Velmi vyrovnané utkání, ve kterém nás porazili tři hráči soupeře, kteří se postarali hned o šest branek Tygrů. Chtěl bych pochválit kluky za bojovný výkon po celou dobu zápasu. Škoda jen, že jsme si neodvezli aspoň bod, který jsme si určitě zasloužili.

A nyní slíbená reportáž:

Atraktivní duel mladších dorostenců! Přestřelku se Svítkovem zvládli lépe Tygři

Zápasy kola znáte od naší redakce jistě moc dobře z dospělé CROSSDOCK Extraligy. Od minulého víkendu ale vybíráme i zajímavé duely v rámci nižších a také mládežnických kategoriích. A právě tuto neděli jsme premiérově cestovali do Mladé Boleslavi, která přivítala pardubický Svítkov a jednalo se o více než zajímavý duel. Gólovou přestřelku, nakonec ovládli těsně středočeští Tygři, zajímavostí je, že z každého týmu zaznamenal jeden plejer hattrick!

Atraktivní duel už od prvních chvilek

Do utkání se povedlo lépe vstoupit domácím hráčům, kteří se dostali v šesté minutě do vedení a otevřeli tak bohatý gólový účet zápasu, což samozřejmě ještě nikdo z přítomných v tu chvíli nemohl tušit. Jasněji však začalo být v následujících chvílích. Východočechům se totiž podařilo o minutu později přispěchat s expresní odpovědí, a tu navíc po chvilce zopakovali, takže rázem byl ve vedení Svítkov. Jenomže to byla z první třetiny spíše malá ochutnávka, než její celý scénář!

Mladoboleslavští neváhali a vrhli zpět všechny síly do útoku, což jim začalo zanedlouho přinášet potřebné ovoce. Tedy nejprve spolupráce bratrů Lhotových a vyrovnání a na dvoubrankového Lukáše Lhotu rychle navázal také Daniel Číhala, který nejprve poslal v jedenácté minutě Tygry zpět do vedení a pár vteřin před první sirénou pak ještě dodal svému mužstvu, svojí taktéž druhou brankou v zápase, velký klid na hokejky do dalšího pokračování.  

Svítkov zabral a Tygry na několik minut zatlačil

Východočeský celek se však v první třetině neprezentoval špatně a moc dobře si toho musel být vědom, takže ve druhé periodě rozhodně nemusel hrát žádnou ustrašenou hru. A to se začalo ukazovat jako správný lék na domácí obranu. Nejdříve totiž snížil na rozdíl jediné trefy Novotný a na něho navázal o dvě minuty později i Bláha. Začínalo se tak prakticky od nuly!

Jenomže o další půl minutu později nerozhodný stav opět neplatil, Svítkov nedokázal zapomenout na radost z vyrovnání, čehož využila Mladá Boleslav k rychlému návratu do vedení. Postaral se o to zanedlouho další dvoubrankový střelec tentokrát Tomáš Lhota, který se tedy navíc prosadil dvakrát rychle po sobě a domácí tudíž slavili návrat dvoubrankového trháku. Pardubický Novotný ale dokázal ještě před druhou sirénou snížit, takže třetí třetina slibovala i tak zajímavou podívanou!

Po závěrečné komplikaci si domácí vedení vzít nenechali

Třetí třetina dlouho nepřinášela změnu skóre a pro oba celky se tak nejednalo o lehké minuty. Možná i proto průběžně přišly různé strkanice a šarvátky. Tygři se však dostali zpět do klidu v jedenačtyřicáté minutě, kdy zkompletoval svůj hattrick domácí Daniel Číhala.

Svítkov se ale dokázal vrátit ještě s jednou odpovědí, a byl to tentokrát Lukáš Novotný, který taktéž dovršil hattrick a zadělal tak ještě na pořádně dramatickou poslední minutu. V té se ale už nic zásadního nestalo a tři body tak mohli oslavovat hráči z města automobilů. S dobrým pocitem by měl ale odjíždět i Svítkov, který předvedl možná jeden ze svých nejlepších letošních výkonů, leč na body nestačil.

HBC Tygři Mladá Boleslav vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 7:6 (4:2, 2:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Lhota L. (Číhala), 11. Lhota L. (Lhota T.), 11. Číhala (Lhota L., Kostelecký), 15. Číhala (Lhota L.), 20. Lhota T. (Číhala, Lhota L.), 28. Lhota T. (Číhala, Konečný), 42. Číhala (Erben, Lhota L.) – 7. Hruška (Dlouhý, Kubát), 8. Kubát (Bláha), 18. Novotný (Ilich), 20. Bláha (Hemžský), 30. Novotný (Dlouhý), 45. Novotný (Dlouhý, Bláha).
Střely: 47:43, vyloučení: 3:9, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

Titulní foto Ondřej Novotný