Prázdninový rozhovor s předsedou klubu Petrem Kopečným

Rozhovor (Petr Korbel) - Dalším člověkem, kterého jsme vyzpovídali je ten nejpovolanější a to předseda klubu Petr Kopečný, který krátce zhodnotil podstatné změny a události poslední doby.

Ahoj předsedo:-). Jako na předsedu klubu a trenéra v jedné osobě bude asi nejširší škála otázek takže začněme tím, co už bylo: Tým starších dorostenců, který jsi v minulé sezóně vedl, skončil v extralize na pěkném pátém místě. Jsi s tímto umístěním spokojen? Jak bys celou sezónu zhodnotil?

* Ahoj redaktore :-) Tým staršího dorostu jsem převzal na přelomu nového roku a více než umístění pro mne bylo důležité, aby fungoval. Většinu hráčů jsem měl v loňském roce v mladším dorostu, takže to mi situaci ulehčovalo. Dle mého měl tento mladý tým na čtvrté místo, protože konkurence byla obrovská. I tak je umístění na pátém místě určitě úspěchem. Letos věřím, že převážná většina týmu již bude platným článkem A týmu.

Další velkou věcí, která je za námi, byly oslavy 25. výročí založení klubu. Jak se ti líbil výsledek?

* Celá akce byla na hokejbalové poměry opravdu monstrózní. Copak někdo někdy zařizoval security, pódium, pokládku plastového povrchu, barážové utkání a vystoupení hvězd jako Filgas, Stresor a Lounová do jednoho víkendu? :-) Bylo to úmorné, ale chvála všech přítomných dokázala, že se nám to povedlo. Teď zpětně nechápu, jak jsme to mohli všechno zvládnout J Ještě jednou velký dík celému organizačnímu výboru!

Čtenáři si určitě všimli jedné změny a tou je položení nového plastového povrchu. Jaká byla cesta k jeho získání?

* Vskutku krušná a trnitá. Asi bych tuto akci nějak více nerozebíral, snad jen v tom, že máme plastový povrch, který našemu areálu sluší!

Jsou v plánu nějaké další vylepšení našeho areálu?

* Pro mne nejvýznamnějším vylepšením je angažování správce stadionu, který pracuje opravdu svědomitě, a již nyní jsou vidět výsledky. Výraznou změnu letos plánujeme pouze pro A tým a to rozšíření jeho šatny na dvojnásobek. Další akce snad příští rok.

Další velká změna, která už nebyla tak okatá je ta, že již nejsme členem TJ Paramo Pardubice. Zkus prosím osvětlit čtenářům důvody tohoto zásadního kroku a případné peripetie, které vedly k jeho uskutečnění.

* Ano, máme nové IČO, ale přerod na nový subjekt skýtá řadu byrokratických kroků. Zjednodušeně lze říci, že jsme již tak velkým klubem, který potřebuje vlastní právní subjektivitu a ne být součástí Tělovýchovné jednoty (jeden z mnoha sportů pod jednou hlavičkou). Chceme být flexibilnější a pružnější.

Do třetice náš B tým bude v příští sezóně nastupovat opět v Krajské lize. Co vedlo k tomuto rozhodnutí?

* Interní rozhodnutí klubu na základě konce kariéry několika hráčů a nízkého zájmu o druhou ligu od hráčů současných. Nechci tím říct, že by hráči o druhou ligu zájem neměli, ale nemůžeme postavit tým na osmi stálých hráčích.

A do čtvrtice náš klub přistoupil k vyhlášení výběrového řízení na trenéra A týmu z něhož vyšel vítězně Martin Bláha. Jaké byly důvody k jeho vyhlášení, čím si Martin Bláha získal srdce výběrové komise a co osobně od A týmu v příští sezóny očekáváš?

* Výběrové řízení jsme vyhlásili nejen k pozici hlavního trenéra A týmu, ale i k pozici správce stadionu. Chceme být transparentní a dát prostor všem, kteří mají zájem. Martin Bláha má bezesporu jeden z největších zápalů do hokejbalu, který jsem viděl. Rozhodla jak trenérská licence B, znalost prostředí, oddanost klubu, chuť ke zlepšení a také kvalitně zpracovaný tréninkový plán. Ze všech zájemců byl nejlépe připraven a bylo vidět, že mu o tuto pozici opravdu jde.

Chtěl bys něco vzkázat našim příznivcům před začátkem nové sezóny?

* Snad jen to, aby nám nadále zachovali přízeň a povzbuzovali nás :-)