Prázdninové mimohokejbalové akce Stars

Akce (Martin Bláha) - Ani o letních prázdninách nebudou hráčky a hráči hokejbalového klubu HBC JTEKT Svítkov Stars zahálet. Mimo hokejbalové aktivity jsou dle mého názoru nedílnou součástí týmové a sociální výchovy mládeže v každém klubu, který se výchovou mládeže zabývá. Proto ani našim borcům nebudou tyto aktivity upřeny a o letních prázdninách jim bude nabízeno mnoho možností společného klubového vyžití při volnočasových aktivitách. Pro připomenutí přinášíme jejich seznam znovu.

Jako již každoročně bude dvakrát týdně organizováno společné in line bruslení podél Labe, které se v letech minulých setkalo s velkým ohlasem hráčů i jejich rodičů, kteří se dostavovali v hojném počtu, a tak vidím, jako důležité v něm i nadále pokračovat. Předpokládané dny budou úterky a čtvrtky v podvečer. Na přesných termínech se však bude možno vždy operativně dohodnout. 

Dále pro Vás připravujeme celkem tři výlety. Jako první bude v sobotu 16. 7. 2016 výlet do Jičínského zámku, ve kterém sídlí Regionální muzeum. Toto muzeum je interaktivní a po dobu jeho prohlídky plní návštěvníci různé úkoly, po jejichž splnění je jim na konci prohlídky odtajněna tajná místnost. Z muzea budeme pokračovat do nedalekých Prachovských skal, které snad není třeba více popisovat. Jde o pískovcové skály v chráněné krajinné oblasti Český ráj.

Dalším výletem bude 31. 7. 2016 návštěva státního zámku Žleby a přilehlé obory. Na zámku bude v tento den probíhat svato Annenský staročeský jarmark a ukázky staročeských řemesel. Zároveň bude zámek provoněn přístupnou a v tento den fungující zámeckou kuchyní. Ve které se většinou při těchto příležitostech pečou koláče. V přilehlé oboře budeme moci shlédnout vzácné bílé jeleny, včetně jejich krmení, dále muflony, daňky a další zvěř. V oboře taktéž probíhají ukázky lukostřelby, šermířských soubojů a velice zajímavý je též výcvik dravců, kdy Vám tito prolétají těsně nad Vašimi hlavami a nabízí se Vám tak jedinečná možnost se o těchto úchvatných tvorech dozvědět mnoho zajímavého.

V první polovině měsíce srpna bychom pro děti, jejich rodiče a vůbec všechny příznivce našeho klubu chtěli uspořádat pěší výlet ze stadionu stezkou podél Labe na hrad Kunětická Hora. Po cestě budou pro děti připraveny různé soutěže a po návratu na stadion si společně posedíme u ohýnku, kde si opečeme buřtíky a  budeme se bavit zpěvem a hrou na kytaru. 

Doufám, že se  Vám námi připravované aktivity budou líbit a budete se jich zúčastňovat v hojném počtu, stejně, jako jste to činili v letech minulých. Myslím, že takto naplánované prázdninové vyžití by mohlo zaujmout velkou většinu z Vás, ale rozhodně se nebráním konstruktivním návrhům na upravení tohoto programu. Za každou pomocnou ruku budu nesmírně vděčen. 

Dotazy a přihlášky na mailu Lucie Bláhové lucbla@seznam.cz

Váš Marwin Stars