Podzimní hodnocení žákovských kategorií

Starší a mladší žáci (Petr Korbel) - Stejně jako u dorostů jsme do jednoho článku spojili hodnocení první části sezóny obou našich žáovských kategorií.

Poměrná spokojenost panuje u starších žáků. Tým musí podporovat žáci mladší, pro které je to sice dobrá škola, ale někdy se nedá úplně vyhnout zaskřípání systému při nešikovných soubězích zápasů. I tak tým zjednodušeně řečeno porazil koho měl. Trenér Vítězslav Gregor hodnotí: S podzimní částí sezony panuje v týmu celkem spokojenost. Herně se kluci a slečna v průběhu podzimu určitě zlepšovali. Výsledkově byl začátek poněkud divoký, trápila nás koncovka a obranná činnost, ale na tom jsme zapracovali. Poněkud nás stále trápila marodka, naštěstí nám v zápasech pomohli kluci ročníku 2004, kteří se toho zhostili se ctí. Cílem byl střed tabulky a to se nám podařilo. Ovšem hlavní je že všechny to bavilo na trénincích i na zápasech, je to bezva parta.

Mladší žáci ze začátku nemohli chytit rytmus a když se to povedlo selhávala produktivita. Proto došlo ke ztrátám bodů i v zápasech, kde byli naši hráči herně lepším týmem. Zatím z toho rezultuje průběžné třetí místo. Výsledkově se také určitě odrazilo angažmá zkušenějších hráčů ve starších žácích a naopak co největší snaha dávat šanci přípravkářům. Pro budoucnost samotných hráčů je to ale správná cesta. Leoš Vlašič, pro kterého to byl určitě náročný úvodní půlrok jeho trenérské kariéry píše: Chtěl bych pochválit kluky za výkony při zápasech a poděkovat ostatním trenérům za pomoc při koučingu zápasů i za rady do tréninků. Zapojovali jsme do týmu co největší počet hráčů, z čehož pramenily některé nedostatky. Ty se na jaře budeme snažit odstranit. Trochu kritičtější je jeho asistent Ivan Drozd, ale příčinu uvedených nedostatků lze částečně také přičíst na vrub výše napsaného: Klukům zatím chybí ten správný týmový duch. Snaha se jim nedá upřít, ale hokejbal je týmový sport - tak by mělo platit heslo mušketýrů  - jeden za všechny - všichni za za jednoho - a to jak v dobrém tak především v tom zlém. A to se zatím moc nedaří. Tak snad do jara....