Podzimní hodnocení: Mladší žáci

Mladší žáci (red.) - Dalším dílem do skládanky podzimních hodnocení je tým mladších žáků.

Pro sezónu 2017/18 zvolil náš regionální svaz model nedělních turnajů obvykle s odstupem čtrnácti dnů, na kterých se nevyhlašují výsledky. Současně s tím je naše regionální soutěž jedinou v republice nemající tabulku. Z počátku se na turnajích mezi sebou utkávali víceméně všechny týmy, poté se přešlo na systém používaný ve Východočeském přeboru žen tj., že se mezi sebou utkají tři lepší a tři horší týmy a poté následuje finále, baráž mezi oběma trojicemi a zápas o poslední místo. Nás může na jednu stranu těšit, že náš tým nikdy nespadl ani do baráže, na druhou stranu se utkáváme stále se dvěma stejnými soupeři. I proto naši mladší žáci vyrazili na závěr podzimu na turnaj do Prahy. Poslední den roku si tým zpestřil silvestrovským "tréninkem", na kterém si užil hodně legrace. Trenérovi Leošovi Vlašičovi jsme položili několik otázek, které se týkali předsezónních plánů, spokojenosti či nespokojenosti s dosaženým, formátu soutěže a zimní přípravy a zde jsou odpovědi:

Začal bych od třetí otázky, protože ta ovlivňuje celý průběh podzimu. Do nové sezóny jsme šli s tím, že nevíme, co nás čeká. Kluci byli dobře připravení a do podzimu vstupovali s chutí a nadšením. Nový systém turnajů se zdál být pestřejší s možností zahrát si s větším počtem soupeřů z jiných končin kraje. Bohužel jsme s přibývajícími turnaji naráželi na stále stejné dva soupeře. Zápasy s nimi byly vždy prestižní a vyrovnané, ale ztrácíme srovnání s ostatními kluby. Navíc se mi zdálo, že kluci ztráceli chuť a motivaci. Také se domnívám, že by si turnaje zasloužily alespoň nějaké hodnocení, ať už týmů vždy po turnaji, tak i tabulku v rámci kraje. Tabulka střelců celé soutěže by taky nebyla dle mého názoru špatnou součástí soutěže.

Naše plány do podzimní části byly stmelit kolektiv stávajících a nově příchozích mladších žáků, zapojit nejlepší přípravkáře, pokusit se udržet na uzdě emoce hráčů a držet se na předních příčkách v turnajích. Všechny body jsme více méně splnili, až na výbuchy emocí některých hráčů při špatném průběhu zápasu. Do každého turnaje jsme nasazovali vždy přípravkáře na "oťukání " a musím napsat, že kluci i děvče si to zasloužili a podali skvělé výkony.
 
Co se týká umístění na turnajích, tak jsme se vždy drželi na předních pozicích a nikdy nebojovali o záchranu v první skupině. Chtěl bych poděkovat  oběma gólmanům, pro které byl tento podzim první za mladší žáky, že nám skvěle kryjí záda.   
 
Chtěl bych se zmínit také o turnaji Rebel cup v Praze, kde jsme poměřili síly s jinými týmy. Kluci podali houževnatý výkon a velice se snažili. Bohužel se nám nepodařilo ani jednoho soupeře porazit, třebaže koncovky dvou ze tří zápasů byly velice dramatické. 
 
Podzim se nám vydařil a těším se, co nám přinese jaro, protože nám po zdravotních potížích nastoupí uzdravení hráči. 
 
Zimní příprava nám teprve začne a věřím, že bude co nejpestřejší. Zároveň všem svým svěřencům doporučuji zúčastnit se zimního soustředění, protože vyzkouší nové prostředí a tréninky skvělého Ondry Almašiho.
 
Fotogalerie Rebel Cup Praha (Petr Král): http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/MZ_-_REBEL_CUP%2C_Praha%2C_25.11.2017/