Náš klub oslavil 25. let existence velkolepě

Klub (Petr Korbel) - Je to za námi. Náš klub oslavil 25. výročí vzniku a kdo nebyl, prohloupil. Co se dělo + rozhovor s hlavním organizátorem najdete v tomto článku.

První návštěvnící areálu se začali trousit již dopoledne, kdy program začal již tradičním turnajem mladších žáků JTEKT Cup. V něm se kromě našich nadějí představi heřmanoměstečtí Ježci a výběr Prahy Prague Select U13. Že prvenství slavily naše barvy jste si už mohli přečíst v dřívějším článku, který se věnoval turnaji samotnému. Následovaly dva exhibiční zápasy a to nejprve našich veteránů proti výběru východních Čech, větším magnetem ale byl zápas našeho A týmu proti hokejistům HC Dynama Pardubice. Po nich došlo k vyhlášení nejlepších hráčů jednotlivých týmů a uvedení pánů Pavlovce staršího, Pavlovec mladšího, Schejbala a Dobrkovského do nově založené Síně slávy svítkovského hokejbalu. Všem oceněným gratulujeme.

Největším magnetem byl ale určitě večerní koncert, na kterém se postupně představili zpěvák skupin Argema a Premiér Jarek Filgas, zpěvačka a automobilová závodnice Olga Lounová a nakonec skupina Stresor. Všichni interpreti ve Svítkově představili své největší hity a postarali se o opravdu rozjařenou atmosféru. Na konci jsme mohli vidět i ohňostroj.

Kromě živého programu bylo v areálu několik dalších atrakcí zaměřených na děti např. skákací hrad. Celý den fungovaly fungovaly stánky s občerstvením. Vstupné, které jsme vybírali, jsme věnovali postižené holčičce Elišce Novotné.

Nakonec nezbývá než poděkovat celé té armádě lidí, co se na přípravě a hladkém průběhu celé akce podílela. Bez Vás by to opravdu nešlo. Díky moc.

A na závěr dáme slovo hlavnímu organizátorovi akce Martinovi Černickému: 

Ahoj Martine, kdy padl nápad zorganizovat oslavy 25. výročí přibližně v tomto formátu, tzn. hlavně s rockovým koncertem?

Ahoj Petře, nápad uspořádat takovouto akci jsem dostal loni v říjnu, když jsem si pročítal článek o historii našeho klubu a uvedomil si, že Svítkov touto sezonou překoná prvních 25 let působení. Potom jsem to konzultoval s předsedou Petrem Kopečným a od něj jsem hned dostal zelenou a požehnání začít akci připravovat.

Jak probíhal výběr interpretů? Byl v jednání i někdo další, kdo nedopadl?

Nejprve jsem oslovil Michala Maredu, aby mi pomohl domluvit kapely a zda by vystoupil i on sám, ale bohužel nabitý program Vypsané fixy, kde Michal působí, mu nedovolil, aby se mohl do všech jednání a vystoupení zapojit. Proto jsem oslovil Petra Dvořáka, který má s pořádáním takovychto akcí bohaté zkušenosti, a on mi pomohl vybrat účinkující, které jste mohli vidět. Moc mu tímto děkuji za pomoc!

Jak probíhalo jednání s hokejisty HC Dynamo? Přece jen nehrají exhibiční utkání s kýmkoliv a každý den.

Díky kontaktům z hokejového prostředí mého otce Milana Černického jsem oslovil Dušana Salfického, zdali by dokázal domluvit tým hokejistů pro nasi exhibici. Dušan bez váhání začal vše připravovat. Sám měl být součástí, ale bohužel mu pracovní povinosti nedovolili dorazit mezi nás. Patří mu, ale poděkování za velkou pomoc! Mohu prozradit, že jsem jednal i s Dominikem Haškem, ale kvůli již naplánované dovolené nemohl dorazit.

Kdo vybíral oceněné do nově založené Síně slávy svítkovského hokejbalu? Bylo to těžké vybírání?

Tímto úkolem jsem pověřil Petra Pavlovce a Petra Jílka. Zdá se, že ukol byl velmi lehký, ale dle podmínek, které jsme nastavili pro vstup do Síňe slávy to zase tak jednoduché nebylo. Nicméně byli zde uvedeni ti co si toto oceneni bezpochyby zaslouží. O pět musím Petrům poděkovat za pomoc!

No a jaký máš z toho všeho konečný pocit?

Jsem moc rád, že vše proběhlo bez větších problémů a že se dle ohlasů návštěvníci dobře bavili. Bez realizačního týmu (Anna Hovorková, Lucka Bláhová, Petr Kopečný), týmu pořadatelů a security Berserk bychom nedokázali podobnou akci pripravit za což jim náleží obrovské poděkování!

Já osobně jsem viděl v areálu i nehokejbalové tváře ze Svítkova, je to dobře?

Za mě určite ano! Je potřeba dostávat Svítkovský hokejbal do podvědomí právě nehokejbalové veřejnosti co nejvíce a to se nám myslím si v poslední době začíná dařit.

No a nakonec jedna možná až příliš brzká otázka: Něco podobného až za pět let nebo dříve?

Asi by byla škoda čekat na podobnou akci 5 let...:-)

To jsme chtěli slyšet :-) Díky za rozhovor.

Fotogalerie: http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/25_let_hokejbalu_ve_Svitkove%2C_18.6.2016/#