Mladší žáci vítězem JTEKT Cupu 2019

DOPLNĚNO Mladší žáci (Martin Hlavsa) - V sobotu se u nás ve Svítkově uskutečníl turnaj mladších žáků - JTEKT CUP 2019. Do Svítkova letos přicestovalo hned pět zvučných týmů: HBC Hostivař, HC Kert Park Praha, Tatran Třemošná, HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice a nebo slovenský L2 hockey Gajary Flames.

Rozlosovány byly dvě skupiny:

Skupina A:

HBC Svítkov Stars Pardubice

TJ Tatran Třemošná

HC Kert Park Praha

Skupina B:

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

L2 hockey Gajary Flames

HBC Hostivař

 

Základní skupina A:

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - TJ Tatran Třemošná 3 : 1

Střely: 20 : 6

První ranní zápas svedl už v časných hodinách Stars s Třemošnou. Stars nastoupili do utkání aktivně a hned po pár minutách se prosadil přípravkář Kňava. V druhé polovině přidal branku Synek a Martínek a v závěru korigoval soupeř na konečných 3:1 po brance Martina Krále.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HC Kert Park Praha 1 : 0

Střely: 11 : 8

Druhá zápas Stars měl být těžší prověrkou. Se silným pražským celkem, který přicestoval na dvě lajny, se očekával vyrovnaný zápas. To se také potvrdilo, když v první půli byl aktivnější Kert, bohužel se mu branku dát nepodařilo. V druhé půlce již Kertu lehce docházeli v horkém počasí síly a to se povedle zužitkovat Svítkovu, když v dvojnásobné přesilovce z brankoviště dorážel Tom Koudela. Závěr utkání už si Stars zkušeně pohlídali a tak postupovali ze skupiny z prvního místa.

TJ Tatran Třemošná - HC Kert Park Praha 1 : 0

Střely: 7 : 9

Poslední zápas skupiny A byl souboj o postup do semifinále z druhého místa. Zápas probíhal celou dobu velmi vyrovnaně a Tatran se statečně držel se silnějším soupeřem, který měl v první půlce více ze hry. V druhé se podařilo dát Tatranu branku z hole Matyáše Hušáka a v závěru s vypětím sil ubránil tlak soupeře. Třemošná tak z druhého místa postoupila do boje o medaile.

Základní skupina B:

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Hostivař 4 : 1

Střely: 11 : 8

První zápas skupiny B byl v první půlce velmi vyrovnaný. Hned po patnácti vteřinách s prosadil Autosklářský Kuba Vodvárka. Hostivař však do konce první půlky srovnala, když se prosadil Olišar. Ve druhé půlce přidali Autoskláři tři branky zásluhou Remače, Landsmana a do prázdné branky po druhé v zápase Vodvárka.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – L2 hockey Gajary Flames 3 : 1

Střely: 13 : 8

Ze Slovenska na JTEKT CUP 2019 přicestovaly i slovenské Gajary. Gajary přijely pouze v deseti hráčích převážně s přípravkáři hrající lední hokej. Autosklo si na něj vyšláplo hned v prvním zápase a v první minutě se prosadil Kumpan. Gajary hráli sympaticky, avšak polabinští navýšili skóre v druhé půlce po střele Landsmana. Nakonec se přeci jen podařilo Gajarám snížit po brance Bernáta, ale Autosklo hned odpovědělo Vodvárkou a tak zůstal konečný stav 3 : 1. Polabinští se tak stejně jako Svítkov probojovali do semifinále z prvního místa skupiny B.

HBC Hostivař – L2 hockey Gajary Flames 3 : 2

Střely: 10 : 8

Stejně jako ve skupině A se v posledním zápase skupiny B hrálo o postup z druhého místa. Zápas byl vyrovnaný, o čemž svědčí i střely na branku. Gajary šli hned v úvodu do vedení, když se prosadil T. Dědík. Hostivař však třemi brankami do první půlky otočila vývoj na 3:1 (Stoulil a 2x Svoboda). V druhé půlce Gajary snížily, když se prosadil Gernát. I přes závěrečný tlak Hostivař zkušeně zápas dohrála a postoupila do semifinále.

Semifinále:

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Hostivař 4 : 1

Střely: 14 : 8

První půlka byla velmi vyrovnaná a Hostivař se asi po právu dostala do vedení 0:1 brankou Krutského. Svítkov byl velmi nervózní a zřejmě i tlak z domácího turnaje na něj špatně působil. S chladnou hlavou však ale hrál Daniel Martínek. Ten vlétl do druhé půlky jako uragán a třemi branky v rozmezí 10:28 - 13:11 rozhodl zápas svým hattrickem a důrazem na brankovišti. Když pak v závěru vymetl gajdy brankářovi Hostivaře ještě Pavlíček, slavil Svítkov postup do finále na domácím turnaji.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - TJ Tatran Třemošná 5 : 3

Střely: 12 : 8

Druhé semifinále nabídlo brankové hody a hrál se velmi vyrovnaný hokejbal. První půlka skončila nerozhodně 2:2, když se na straně Alfy trefili Landsman a Vodvárka a na straně Třemošné dvakrát Hušák. Autosklo však v druhé půlce přidalo dvě branky - opět Landsman a Remač. Už se zdálo, že to Třemošná zabalí, ale ta ještě snížíla na 4:3 (D. Olach), avšak Autosklo hned pojistilo výhru zásluhou Remače a slavilo tak postup do finále, kde na něj čekalo pardubické derby.

O 5. místo:

HC Kert Park Praha - L2 hockey Gajary Flames 1 : 4

Střely: 8 : 9

V bitvě poražených ze základních skupin se vedlo lépe slovenskému týmu. Kert Park již v tuhle chvíly působil velmi odevzdaně a zápas o páté místo rozhodně nebyl cíl, se kterým do Svítkova přijel. Gajary tak Kert Park přehrály a zaslouženě zvítězily. Z Gajar se trefili Vranic, Volovár a 2x Bernát a za Kert pouze Broulík. Páté místo z letošního JTEKT Cupu tak berou Gajary, které se zápas od zápasu lepšily.

O 3. místo:

HBC Hostivař - TJ Tatran Třemošná 1 : 3

Střely: 7 : 19

O třetí místo si to nakonec rozdala Hostivař s Třemošnou. V úvodu zápasu se prosadil Kozlík, ale Hostivař v zápětí odpověděla z hole Dannyho Olišara. Do půlky ale otočil skóre zpět Ingrish a v závěru zápasu pojistil vítězství Třemošné Hušák. Bronz tak putuje do Třemošné, která celý turnaj odehrála velmi sympaticky a neustále se zlepšovala.

Finále:

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Autosklo-H.A.K Pardubice 3 : 0

Střely: 14 : 3

Finále letošního JTEKT CUPu bylo tradiční pardubické derby. Oba týmy si před zápasem poslechly státní hymnu a daly se do boje! Hned ve druhé minutě se vyznamenal rychlonohý Filip Uhlíř, který si vzal míček za vlastní brankovou čárou, nakopl turbo, proběhl celé hřiště a neomylně zavěsil! Autosklo bylo pod neustálým tlakem Svítkova a v šesté minutě vymetl pavučinu branky Synek. V druhé půlce Autosklo srovnalo obraz hry, avšak třetí gól opět přidal Svítkov zásluhou Pavlíčka. Závěr utkání si Stars pohlídali a po zásluze tak slaví vítězství na domácím JTEKT CUPu 2019.

 

Konečné pořadí:

1. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice

2. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

3. TJ Tatran Třemošná

4. HBC Hostivař

5. L2 hockey Gajary Flames

6. HC Kert Park Praha

 

Individuální ocenění:

Nejlepší brankář: Petr Bečička (HBC Autosklo-H.A.K Pardubice)

Nejlepší obránce: Filip Uhlíř (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice)

Nejlepší utočník: Matyáš Hušák (TJ Tatran Třemošná)

Nejužitečnější hráč turnaje: Daniel Martínek (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice)

 

Ohlasy po turnaji:

Milan Kubíček (trenér Kertu):

Organizace turnaje se nám líbila, příjemné prostředí a občerstvení na vynikající úrovni. Pořadatelé zajistili i sprchu pro osvěžení v tom parném počasí. Výsledkově se nám turnaj nevydařil. Rozhodl zřejmě náš první zápas s domácím týmem, který byl v tomto utkání štastnější. Ve druhém zápase nám rozhodčí upřel branku a po inkasovaném gólu od Třemošné to bylo spíš o hlavě. No, máme alespoň motivaci na příští rok.

Ladislav Svoboda (trenér Třemošné)

Známkuji jako ve škole - ubytování v kabině Vašeho A-teamu - za 1. Spolupráce s domácím týmem - za 1. Organizace turnaje - za 1. Počasí 3 - na tom by jste měli ještě zapracovat, to samé horko bylo i vloni :-) Zajištění vody na polévání - za 1. Dětem i nám trenérům se u vás moc líbilo. Parádně jsme si zahráli. Turnaje se opravdu zúčastnili kvalitní týmy. S umístěním jsme víc než spokojeni.

Ondřej Novák (trenér HBC Hostivař)

I přes brutální vedro jsem rád, že jsme se turnaje zúčastnili. Soupeři byli hodně kvalitní a v každém utkání bylo o co hrát až do konce, což nás jako tým, ale i jedince, může jen posunout. Všem účastníkům všechna čest za to, jak v těžkých, letních podmínkách bojovali.

Petr Bečička (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice)

V sobotu 15. 6. 2019 se tým MŽ zúčastnil turnaje ve Svítkově. Tým byl sestaven převážně z hráčů ročníku 2007 doplněný třemi hráči ročníku 2006. Na turnaj se o pohár přijelo poprat šest týmů, kromě našeho týmu to byl domácí Svítkov, Kert Praha, Hosivař, Třemošná a Slovenský tým Gajary Flames. Ve skupině jsme se nejdříve utkali s Hostivaří a zaslouženě zvítězili 4:1. Bez ohledu na brzký začátek kluci běhali a rozhodně nespali. Vysoké nasazení si přenesli i do druhého zápasu s Gajary Flames a zvítězili 3:0. Tím vyhráli skupinu a postoupili do semifinále, kde se utkali s Třemošnou. Zápas to byl velmi vyrovnaný. Přes velmi teplé počasí se hrálo ve velmi rychlém tempu. Kluci nakonec po nádherném zápase zvítězili 5:2 a postoupili do finále. Tady narazili na domácí Svítkov, který po vítězství v turnaji velmi toužil. Zde již samotné nasazení nestačilo. Soupeř byl zkušenější a herně vyzrálejší. Kluci do zápasu dali zbytek veškerých sil a ani nedobře se vyvíjející zápas nevzdali. Dřeli až do poslední sekundy.Klukům je za předvedené výkony třeba poděkovat. Byla to pro nás krásně strávená sobota. HOŠI DĚKUJEM.

Stanislav Libo (Gajary)

Hned na začátku by som sa rad poďakoval za pozvanie na JTEKT Cup. Každá medzinárodná konfrontácia je pre našich chlapcov veľký zážitok a inak tomu nebolo ani v Pardubiciach. Turnaj sme si užili a výborne sa zabavili. Výsledkovo je to pre nas menšie sklamanie, ale nastavil nám zrkadlo na čom musíme eště popracovať. Naši chlapci z U12 majú šancu o rok na odvetu a verím, že ju v prípade pozvania aj využijú. Boli by sme velmi radi keby sa JTEKT Cup stal každoročnou súčasťou nášho kalendára.

Martin Hlavsa (trenér Svítkov Stars)

Domácí turnaj jsme brali jako vrchol sezóny, vzhledem k tomu, že na východě hrajeme bez tabulky. Měli jsme velkou touhu doma ukázat, že umíme hrát skvělý hokejbal. Kluci k tomu od rána přistoupili velmi zodpovědně. Klíčový zápas byl pro nás ve skupině s Kertem, který měl velmi kvalitní tým a nám se podařilo ho chytrou hrou zlomit. Pak už jsme hráli celý den v laufu a po zásluze jsme domací turnaj ovládli. Poděkování patří i našim starším žákům, kteří pomohli s organizací turnaje a nahecovali kluky ke skvělým výkonům. Působili jsme jako jedna velká svítkovská rodina. Týme, díky za skvělý turnaj, který jsem si maximálně užil a byla radost Vás trénovat. Všem týmům děkuji, že do Svítkova dorazily a nám se tak letos podařilo vytvořit kvalitní turnaj. Věřím, že příští rok na to navážeme. Děkuji i fanouškům a rodičům za podporu během celého dne a celé letošní sezóny!

Anna Almaši (předsedkyně klubu Svítkov Stars)

S turnajem jsem velice spokojená. Chtěli jsme zorganizovat turnaj, který bude mít kvalitní obsazení a bude možné sledovat konfrontaci týmů, které spolu běžně v sezóně nehrají. A to se povedlo na jedničku. Mezinárodní nádech turnaji dodal slovenský tým Gajary Flames. Všem organizátorům a lidem, kteří nám pomohli tento turnaj zorganizovat velice děkuji. Zároveň děkuji i zúčastněným týmům, že dorazily a doufáme, že si turnaj užily. V budoucnu určitě neusneme na vavřínech, vždy je co zlepšovat a těšíme se na další ročník.

Soupiska Stars: Černý, Smolík - Hlaváček, Uhlíř, Besperát, Čeřovský, Kaninský, Korec, Koudela, Král, Martínek, Pavlíček, Petruška, Rybář, Synek, Bezpalec, Midyanka, Kňava

Fotogalerie (Petr Král): https://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/JTEKT_CUP_-_SVITKOV%2C_MZ%2C_15.6.2019