Mladší žáci s padesátiprocentní úspěšností

Mladší žáci (Bronislav Solař, úvod red.) - Další díl turnajů Východočeského přeboru byl pro naše barvy rozehrán v nádherném podzimním počasí v neděli 31. 10. v Polabinách. Po odhlášení jednoho z týmů se změnil rozpis na dva dvojzápasy se známými týmy z Hradce Králové a domácích HBC Pardubic.

HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Hradec Králové 1988 1 : 3

V prvním zápase jsme hráli s Piráty a šli jsme brzo do jednobrankového vedení zásluhou nahrávky Jáchyma Jánského a branky Martina Topiče. Stále jsme měli více ze hry. Ve druhé půli jsme pokračovali ve stejném tempu. Ke konci utkání po dvou slepených osobních chybách jsme dostali dva góly a než se hráči stačili vzpamatovat dostali jsme třetí a bylo rozhodnuto. Bohužel jsme opět doplatili na neproměňování šancí, které většinou končili na výborném brankáři Pirátů.

HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Pardubice bílý tým 3 : 1

Druhý zápas jsme hráli se Skláři. Souboj s tradičním rivalem byl hrán ve skvělém tempu a my jsme v něm tahali za delší konec. Díky krásnému momentu hráčů Jana Solaře a Jáchyma Jánského, kdy se po sérii přihrávek dostal Jáchym do zakončení a nemýlil se, jsme se dostali do vedení. Soupeř dokázal na tento gól odpovědět. Tým se z obdržené branky vzpamatoval a po dvou minutách Jonáš Jánský strhl vedení na naší stranu. Tento stav vydržel až do osmnácté minuty, kdy po nahrávce Erika Nováka opět skóroval Jáchym Jánský.

HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Hradec Králové 1988 1 : 2 po samostatných nájezdech

Třetí zápas jsme hráli znovu s Piráty. Opět a znovu jsme hráli ve výborném tempu a vytvářeli si spoustu šancí, které opět končili u výborného hradeckého brankáře. Do vedení jsme se dostali opět po souhře Jana Solaře a Jáchyma Jánského, který zakončoval. Hradec neskládal zbraně a v jedenácté minutě prostřelili do té doby bezchybného Jirku Štarmana. Od té doby to byl souboj brankářů na obou stranách, který vyústil v samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější Hradečtí.

HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Pardubice bílý tým 4 : 1

Závěr turnaje jsme odehráli se Skláři. Zápas jsme odehráli v dobrém tempu a nasazení a tomu odpovídá i výsledek 4:1. Hráči si plnili své úkoly a skvěle se doplňovali. Nutno říci, že soupeř podal doslova hrdinský výkon, protože i přesto že do turnaje nastoupil s osmi hráči nedaroval nám nic zadarmo a bojoval do poslední minuty, ve kterých nás podržel Adam Franek v brance. V zápase branky vstřelili Jan Solař, Jáchym a Jonáš Jánští, nahrávali Matyáš Hospr, Martin Topič a Jáchym Jánský.

Závěrem chci poděkovat hráčům a gólmanům za předvedený výkon a přípravkářům, že jsou naší jistotou. Zvláštní ocenění si zaslouží kapitán Jáchym Jánský který odehrál tři utkání se zlomeným prstem a ukázal klukům co znamená dát do hry srdíčko. Děkujeme!

Sestava: Adam Franek, Jiří Štarman - Jonáš Jánský, Jáchym Jánský, Max Korel, Matyáš Langpaul, Matouš Gusty, Tomáš Pospíšil, Magda Králíčková, Tadeáš Hospr, Vojtěch Koudela, Martin Topič, Jakub Malý, Erik Novák, Jan Solař

Titulní foto z fotogalerie domácího týmu