Mladší žáci ovládli turnaj v Plzni

Mladší žáci (Petr Korbel) - Náročnou zimní přípravu zpestřil našim mladším žákům kvalitními soupeři našlapaný třídenní turnaj O pohár místostarosty MO Plzeň I. Z něj si přivezli palmu vítězství.

Turnaj se uskutečnil mezi třetím a pátým únorem. Soupeři byli skutečně zvuční. Náš tým čekala kompletní první trojka přeboru mladších žáků jih-západ, bez jediné porážky vedoucí tým přeboru střed-sever a úřadující mistr Slovenska, který se zároveň účastní a vede českou soutěž Morava-sever. Report z jednotlivých zápasů jsme převzali z webu pořádajícího klubu www.hbcplzen.cz, který se výborně postaral o celý turnaj i o zpravodajství z něj. O něj se staral i náš klubový facebook, kde naleznete i fotografie a videa.

Pátek 3. 2.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - SK Suchdol nad Lužnicí 4 : 1

V posledním pátečním zápase proti sobě nastoupili hokejbalisté pardubického Svítkova a Suchdola nad Lužníicí. První vážnější šanci si vytvořili Jihočeši, ale vykutálený míček zpod brankáře k hokejce suchdolského hráče zastavila píšťalka rozhodčího, který měl zacloněný výhled. Později na opačné straně udeřili Východočeši a ujali se vedení. Po obrátce navíc přidali po úniku svítkovští další gól. Skóre dostalo postupně podobu 3:1 pro pardubické. Jihočeši mohli závěr utkání výrazně zdramatizovat, protože hráli ve dvojnásobné početní výhodě, umocněné ještě power play. Ale branka padla nakonec do jejich opuštěné klece. Čtvrtou brankou Svítkova pečetil výhru svého mužstva Jakub Kňava.

Sobota 4. 2.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - TJ Blatná Datels 4 : 2

Svítkov se na druhou výhru v řadě pořádně nadřel. Datli vedli ještě v polovině druhé části 2:1, ale pardubičtí dokázali během necelých dvou minut úplně otočit skóre. Čtvrtý gól Svítkova z hole Jiřího Gregora už jen upravil výsledek do konečné podoby.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - MŠK Spišská Belá 2 : 3

První výhru slovenského týmu odnesl dosud suverénní Svítkov. Chlapci zpod Tater se dostali do vedení 3:1 díky třem přesným střelám Kristiána Burdíčka. V poslední minutě snížil pardubický Matyáš Bláha, ale to bylo ze strany Svítkova vše.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Hostivař 6 : 1

Náš tým sice ztratil body se slovenským týmem, ale další soupeři ztráceli ve vzájemných zápasech více. Po druhém dnu jsme vedli průběžnou tabulku se šesti body, ale hned za námi byla trojice pětibodových pronásledovatelů a tak pro třetí den nebylo nic jisté.

Neděle 5. 2. a aktuální situace v tabulce přinesla přímý souboj našeho týmu s domácí Plzní o postup do finále.

HBC JTEKT Svítkov Stars - HBC Plzeň 1 : 1

První ze zápasů, kde se rozhodovalo o složení finálové dvojice. Svítkovu stačil bod a k tomu Východočeši nakonec dospěli. Ve vyrovnané první polovině měli Mečouni hned tři přesilovky ovšem bez gólového efektu. V té druhé se v osmnácté minutě ujali vedení pardubičtí. Odraženou střelu uklidil do odkryté branky Denis Drbal. Plzeňané byli opaření jen chvilku. Necelou minutu nato zúročil závar před pardubickou brankou ve vyrovnávací gól David Eichler.

Finále:

HBC JTEKT Svítkov Stars - MŠK Spišská Belá 2 : 1

Zápas o první místo proti sobě znovu svedl pardubický Svítkov a slovenský celek MŠK Spišská Belá. Prvotní zápas pro sebe urvala Spišská Belá. A tomu také nasvědčoval začátek utkání. Hokejbalisté slovenského celku se nastěhovali do útočného pásma a zatlačili soupeře z Pardubic. Počáteční nápor zúročil v čase 2:00 Adrián Kubis, který dostal dostatečný prostor v mezikruží a prostřelil Procházku v brance Svítkova. Pardubický brankář se oháněl i nadále, hráči MŠK byli rozhodně při chuti a vytvořili si mnoho brankových příležitostí, další branky ale nepřicházely. Belé nepomohly ani tři přesilové hry v krátkém sledu za sebou.

Po přibližně deseti minutách, kdy diktovali hru hosté ze Slovenska, se zápas začal vyrovnávat. A také přišla změna skóre. Denis Drbal pronikl do útočného pásma a na konci 14. minuty rozradostnil pardubické příznivce.

Ve druhé polovině jsme viděli naprosto vyrovnanou partii. Hrálo se nahoru-dolu. Vše směřovalo k dramatické koncovce. Když si obrany vybraly slabší chvilku, byly tu gólmani, aby problém vyřešili. A když ani oni, míček zastavila branková konstrukce. Při jedné z akcí dorážela balonek dvojice útočníků Spišské Belé do zcela odkryté klece, diváci již zvedali ruce, avšak míček skončil na tyči.

To Belou dvojnásob mrzelo na konci 28. minuty. Pardubický Jakub Kňava v sobě našel poslední zbytky sil, dostal se do úniku a se štěstím propasíroval míček mezi betony slovenského brankáře. V tu chvíli všichni čekali závěrečný nápor či power-play Belé. Svítkov však dohrával finálovou partii v útočném pásmu a poslední okamžiky skvěle zvládl po taktické stránce. Pohár za první místo tak putuje do Pardubic.

Soupiska: Procházka - Malý, Korec Adam, Korec Lukáš, Shejbal, Gregor, Bláha, Drbal, Seidl, Kňava, Drozd, Vlašič L., Vlašič J., Milichovský, Koudela, Novotný

Nejlepším hráčem týmu byl vyhlášen brankář Matěj Procházka.