Mladší žáci ovládli JTEKT Cup

Mladší žáci (Petr Korbel) - V rámci oslav 25. výročí založení klubu se 18. 6. konal na našem stadionu tradiční turnaj mladších žáků JTEKT Cup.

Do Svítkova v sobotu dopoledne dorazili Ježci z Heřmanova Městce a velká neznámá v podobě týmu Prague Select U13, který je výběrem pražských hráčů této věkové kategorie. Bohužel odřekl čtvrtý účastník z Letohradu což znamenalo, že si jeden z dorazivších týmů nemohl zahrát třetí zápas což nás mrzí. Turnaj byl odehrán formou základní skupiny každý s každým a poté následovalo finále mezi dvěma úspěšnějšími celky. Ze zdravotních důvodů nám na celé jaro vypadl ze sestavy Lukáš Novotný, který se na turnaji opět objevil na soupisce. Věříme, že už na pořád.

Úvodní zápas nás čekal s Ježky. Ti se ujali vedení, ale našemu týmu se podařilo zápas otočit. Druhý zápas s Pražany se podařilo také vyhrát a tím jsme se stali vítězi základní skupiny. Ve finále opět proti Pražanům jsme již dominovali. Černý Petr zbyl na Ježky, kteří si z výše uvedených důvodů zápas o třetí místo zahrát nemohli. Putovní pohár tedy pro příští rok zůstal ve Svítkově.

Zápasy Stars:

3 : 1 Ježci Heřmanův Městec

4 : 2 Prague Select U13

4 : 0 Prague Select U13

Trenér Vítězslav Gregor hodnotí: Škoda, že nepřijel čtvrtý tým, turnaj by byl určitě zajímavější. Těsně před turnajem byl na našem stadionu položen nový plastový povrch a kluci na něm nestihli jediný trénink. Bylo to vidět hlavně v prvním zápasu, kdy se s ním kluci dlouho srovnávali. Ježci měli více ze hry a vedli. My jsme v závěru zkusili stáhnout hru na dvě pětky, kluci se dostali do tempa a to pomohlo. Ve druhém zápasu už to bylo mnohem lepší a finále si kluci pohlídali.

Soupiska: Choutka Dominik, Šťovíček Jiří, Procházka Matěj - Hemžský Marek, Janíček Vojtěch, Korbel Martin, Gregor Jiří, Bitnar Jiří, Vojtěch Jakub - Bláha Matyáš, Brož Filip, Bukač Adam, Drbal Denis, Korec Adam, Malý Matyáš, Novotný Šimon, Novotný Lukáš

Fotogalerie: http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/25_let_hokejbalu_ve_Svitkove%2C_18.6.2016/