Mladší dorost nedal Buldokům šanci

Mladší dorost (Jiří Dudík) - V neděli 25. 9. 2016 jsme zavítali do Brna na extraligový zápas s místními HBK BULLDOGS Brno. S tímto soupeřem jsme ještě neměli možnost změřit síly a tak nás čekala velká neznámá a tak trochu malé obavy z vývoje utkání neboť počet 10ti hráčů do pole nám nedával moc důvodů k jásotu.

Naše obavy ale se začátkem utkání vzaly za své. Hned z prvního útoku za osm sekund po úvodním vhazování se nám povedlo skórovat. Postaral se o to náš kapitán Vláďa Čech - 1:0. To soupeře trochu zmrazilo a na další minuty určilo vývoj utkání. Ve většině herních činností jsme byli lepší, byli jsme rychlejší a důraznější. Možná pod vidinou snadného utkání se nechali naši obránci strhnout útočnou hrou a nestihli tak zabránit ojedinělému útoku soupeře, který tak srovnal na 1:1. Malinko jsme znervózněli, přestala se dařit kombinace a i základní hokejbalové návyky začaly působit našim hráčům problémy. Klidu nepřidal ani velmi drsný asfaltový povrch, ale ten byl stejný pro všechny. Ale bojovali jsme dál a odměnou byla povedená trefa jednoho z nejlepších hráčů, v tomto případě hráčky Niny Lednové - 2:1. Na ni vzápětí navázal Ráďa Adámek, jeho pumelice od modré málem protrhla síť - 3:1. Nic na tom nemění fakt, že to bylo při naší první přesilovce. Tímto se uzavřel účet velmi nervózní první třetiny.

I druhou třetinu jsme začali náporem. Sice se nám nepovedlo skórovat hned v jejím začátku, ale soustředěný tlak vyústil ke dvěma po sobě jdoucím gólům. Nejprve napřáhnul mezi kruhy Milan Flos - 4:1 (to bylo při avizované početní výhodě) a při stejné situaci zhruba za 45 sekund ukázal svou šikovnost Míša Netolický, který v trochu krkolomné situaci dokázal dostat míček do brány 5:1. Nutno poznamenat, že v těchto fázích zápasu soupeř rychlostně nestíhal s našimi "rychlíky" a uchyloval se ke spoustě drobných "sporných" zákroků ať už hokejkou nebo tělem. Z naší početní výhody pak padla i další branka. Na své střeleckou choutky se rozpomněl Jirka Naštický a i když to byla odražená střela, našla si dorážka své místo v síti soupeře - 6:1. Tak skončila i druhá třetina.

I v třetí třetině jsme chtěli splnit "limit" tří vstřelených gólů a začali jsme aktivněji než soupeř. Ale vznikla nám komplikace. Drobné osekávání a pošťuchování soupeře bylo moc na jinak klidného Jirku Dudíka. Při jednom ze soubojů za bránou dohrál soupeře bohužel už bez balónku a tak následoval trest - 5 minut + OK. To nám samozřejmě zkomplikovalo situaci ohledně počtu hráčů a herního systému. Nicméně tady jsme použili našeho "žolíka" - Lucku Bláhovou. Ihned jsme ji zapojili do hry. Na začátek předvedla hned několik dobrých obranných zákroků. I když soupeř měl velmi dlouhou početní výhodu, byli to naši hráči, kdo byl aktivnější, a podstatnou část času kombinovali v útočné třetině.  Vzápětí jsme se málem dostali do "úzkých", když Radek Adámek "hasil" únik soupeře a následovalo trestné střílení. To ale soupeř nevěděl, že proti němu stojí náš gólman Vláďa Šídlo (ten se o přestávce vystřídal s Radimem Hnátem) a Vláďa svým postojem soupeře znervóznil tak, že ani nevystřelil. Pak se hra trochu zklidnila a při naší další avizované početní výhodě se trefil Matyáš Bláha - 7:1. Soupeře jsme pak dorazili při další přesilové hře - po jednoduché kombinaci jsme přesilovku využili za osm sekund, povedenou ranou se trefil opět Jirka Naštický - 8:1. Tímto se uzavřel výsledkový účet jak poslední třetiny, tak i celého zápasu.

HBK Bulldogs Brno - HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 1 : 8

Třetiny: 1:3, 0:3, 0:2

Střely: 14:48

Naše sestava: Radim Hnát, Vladimír Šídlo - Radek Adámek, Matyáš Bláha, Tomáš Bláha, Vladimír Čech, Jirka Dudík, Milan Flos, Lenka Kolínková, Nina Lednová, Jirka Naštický, Michal Netolický, Lucie Bláhová