Mladší dorost jako den a noc

Mladší dorost (Jiří Dudík) - Dva zápasy a dva velmi rozdílné výsledky si zapsali o víkendu naši mladší dorostenci.

 V pátek 19. 5. jsme v naší aréně přivítali hráče z Malenovic (pro ty dříve narozené z Gottwaldova :) Jednalo se o přeložený zápas, tak jsme trochu s nejistotou čekali v jakém složení se sejdeme jak my tak soupeř.

Vše ale dopadlo jak mělo a tak jsme do zápasu nastoupili s vervou a opět s cílem co nejdříve vstřelit branku a dostat hru pod svou kontrolu. To se povedlo - ale soupeři!!! Hned úvodní bule prohraná, několik nechápavých výrazů a po cca patnácti vteřinách soupeř se ujímá vedení 0 : 1. Jako by většina našich hráčů ještě zůstala v šatně.... Znervózněli jsme a tak nám přibližně do půlky třetiny trvalo než jsme zpátky našli svůj rytmus. Pak zafungovala bratrská spolupráce Novotných - Vojta nahrává a Lukáš srovnává na 1 : 1. To nás definitivně probudilo a v dalším střídání nás Mouse (Matyáš Bláha) dostává do vedení  2 :1.

Druhou třetinu jsme začali opět aktivně. Častokrát zmiňovaná spolupráce Jirka Dudík - Vojta Novotný a druhý jmenovaný a 3 : 1. Od této chvíle až na malé vyjímky  jsme měli zápas pod kontrolou. Tak přišla při dalším střídání a nechali jsme soupeře korigovat na 3:2. Nicméně další povedené střídání Vojty Novotného, přihrávka Honzovi Kralovičovi a 4 : 2. Pak se připomněla i jediná dívka v našem týmu - Nina Lednová přihrává Vojtovi Novotnému a 5 : 2.

Úvod třetí třetiny tentokrát vyšel lépe nám. Po ose Vojta Novotný, Míla Flos doputoval míček k Jirkovi Dudíkovi a jeho teč znamená 6 : 2. Pak drobná nepozornost v naší obraně a soupeř koriguje na 6 : 3. To bylo ale z jeho strany vše a i když předvedl sympatický výkon, náš gólman Vláďa Šídlo mu prostě víc nedovolil. Pak už hru režírovali bratři Novotní. Nejprve Vojta v rozmezí jedenácti vteřin dává svou třetí (7 : 3) a čtvrtou (8 : 3) branku a výsledek celého zápasu podtrhuje Lukáš Novotný a stanovuje konečný výsledek 9 : 3.

Všem hráčům děkuji za předvedenou hru a přístup k zápasu. Nedá mi se ještě krátce nezmínit o našem nejlepším hráči - Vojtovi Novotném. Z celkového počtu devítti branek, které jsme v tomto zápase nastříleli, byl u ósmi z nich - čtyři dal a na čtyři přihrál. Famózní výkon.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Malenovice 9 : 3 (2 : 1, 3 : 1, 4 : 1)

Střely: 46 : 20

Sestava: Vláďa Šídlo - Radek Adámek, Matyáš Bláha, Vláďa Čech, Jirka Dudík, Míla Flos, Jirka Gregor, Marek Hemžský, Martin Korbel, Honza Kralovič, Nina Lednová, Matyáš Malý, Jára Novák, Lukáš Novotný, Vojta Novotný

Fotogalerie (Alena Novotná): http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/MD_-_HBC_JTEKT_Svitkov_Stars_vs_HBC_Malenovice%2C_19.5.2017/

 

V sobotu 20. 5. jsme zajížděli k dalšímu zápasu do České Třebové. I když jsme znali sílu soupeře tak trochu jsme ještě po páteční euforii doufali v bodový zisk. Nicméně se opět potvrdilo staré známe přísloví, že po posvícení je vždy sra.ka.

Úvod zápasu jsme se snažili hrát soustředěně se snahou vyrážet do rychlých protiútoků. To se dařilo ale jen prvních pět minut. Pak došlo k situaci, která snad ani nejde popsat jako hororová. Během 119 vteřin jsme nechali soupeře čtyřikrát skórovat a tím pádem jsme pohřbili veškeré naděje na přijatelný, natož bodový výsledek. Tyto góly padaly po nedůsledném bránění, byli jsme pomalí a soupeře nechali kombinovat až do prázdné branky. A když soupeř přidal na konci třetiny pátou branku bylo rozhodnuto.

Pod tíhou událostí z první třetiny jsme nechali na začátku druhé soupeře opět skórovat, postupně pak přidal další tři branky a nic na tom nezměnil ani brutální faul zezadu na Vojtu Novotného... ten sice pak nájezd proměnil, ale byl vyřazen po zbytek druhé třetiny. Do třetí nastoupil a když pak v polovině třetí třetiny si "...sám naběhl..." (dle výroku rozhodčích), tak si od plic ulevil a šel pod sprchy. Nepřísluší mi komentovat výroky sudích - hráči musí pochopit, že když prostě sudí řekne, že černý asfalt je bílý, tak v ten moment je nesmyslně "BÝLÝ".

Hlavní příčina naší porážky ale tkví ve dvou věcech - byli jsme pomalí, hlavně v obraně a pak spousta faulů (jako snad za celou sezonu - skoro polovinu zápasu jsme strávili na trestný), některých i nesmyslných... nás stálo spoustu sil. A i když jsme v určitých fázích zápasu měli snahu s výsledkem něco udělat, vyloučení nám vždy zhatila všechny naše plány.

TJ Lokomotiva Česká Třebová 11 : 1 (5 : 0, 4 : 1, 2 : 0)

Střely: 27 : 20

Sestavy: Radim Hnát - Matyáš Bláha, Tomáš Bláha, Vláďa Čech, Jirka Dudík, Míla Flos, Jirka Gregor, Martin Korbel, Honza Kralovič, Matyáš Malý, Lukáš Novotný, Vojta Novotný