Hodnocení sezóny mladších žáků od Víti Gregora

Mladší žáci (Petr Korbel) - Další ze sezónních hodnotících rozhovorů nám poskytl trenér mladších žáků Vítězslav Gregor.

Ahoj Víťo. Do soutěže mladších žáků jsme poprvé za dlouhá léta vstupovali jako jeden z favoritů. Podařilo se dostát tomuto označení?

Ahoj Petře. Myslím, že tomuto se dostát podařilo, i když vyhrát region Východ nebylo hlavním cílem, spíš příjemným bonusem. Hlavním cílem bylo celkově se zdokonalovat, což se u většiny hráčů povedlo.

Co náš tým zdobilo a naopak zlobilo?

Na začátku podzimu i jara nám chvíli trvalo než jsme se dostali do pohody. Ukázalo nám to ale, kde máme rezervy, na nich jsme zapracovali, tým se srovnal a hrál to, co jsme od něj očekávali. Pokoušeli jsme se také zapracovávat do týmu přípravkáře, ale to se nám nedařilo tak jako v dřívějších sezónách zejména díky silným kmenovým ročníkům, které nám soutěž hrály.

V závěru se souboj o čelo zúžil na městská derby. Měli jste nějakou zvláštní přípravu na tato utkání?

Přípravu jsme nijak neupravovali a nebylo by to ani účelné vyhazovat tým z tréninkového rytmu. I když o to se nám postaralo špatné počasí. Před posledním dvojutkáním jsme toho díky dešti ani moc natrénovat nemohli.

Tečkou na konci sezóny byl pražský Fair Cup, kde se sešly nejlepší české týmy + jeden slovenský. Jak hodnotíš naše vystoupení na tomto turnaji?

Do turnaje jsme vstoupili impozantně a po prvním dnu jsme měli na kontě tři výhry a impozantní skóre. Pak přišel zápas s Alfou, která nám vrátila celou sezónu i s úroky. Nebyli jsme horším týmem, ale štěstí tentokrát stálo více na straně soupeře. S pozdějším vítězem ze slovenských Gajar jsme také prohráli, ale byli jsme týmem, který je v celém turnaji potrápil nejvíc. V utkání o třetí místo s Plzní tým neplnil od začátku co měl a na stíhací jízdu v závěru už bylo málo času. V zápasech o umístění již nebyla třetí třetina a ta by nám určitě přišla k duhu. Co musím ale vyzdvihnout je úroveň a organizace celého turnaje. My jsme si pak trochu zpravili chuť na domácím JTEKT Cupu :-)

Děkujeme za rozhovor!