Finále mladších žáků rozhodly až nájezdy

Mladší žáci (Leoš Vlašič) - Turnaj v Ježkárně se hrál v neděli 6. 5. za pěkného hokejbalového počasí a i to zřejmě podpořilo náš výkon, který jsme v devíti hráčích skvěle zvládli. Kluci v menším počtu pochopili, že černou práci za ně nikdo neudělá a makali v zápasech do poslední vteřiny utkání. Zastupovali se na postech a hlavně se podporovali a komunikovali spolu na hřišti i mimo něj.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC JTEKT Svítkov Stars 1 : 2
 
První zápas jsme hráli se Skláři a hrál se pohledný hokejbal s velkými šancemi na skórování na obou stranách, ze kterého jsme vyšli šťastnější my. Gólem a nahrávkou se v tomto zápase blýsknul Max Seidl a skvělými zákroky Matyáš Černý a Jakub Smolík.
Střelci: Seidl, Synek; nahrávky: Seidl, Drozd
 
HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - Ježci Heřmanův Městec 2 : 2
 
Druhý zápas jsme odehráli s pořadatelským týmem a jako vždy to byla bitva. Kluci, vědomi si toho, že mají Ježkům co vracet, se do zápasu vrhli a bojovali od začátku do konce.  V prví půlce jsme inkasovali a dokázali vyrovnat. Ve druhé půli jsme šli do vedení, o které jsme přišli až v 18. minutě utkání. O vyrovnanosti a nasazení týmů svědčí i střely na branku 14:16. Pochvala patří prvnímu útoku, který dvakrát skóroval.
Střelci: 2x Seidl; nahrávky: Synek, Drozd
 
HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Hradec Králové 1988 7 : 0
 
Třetí zápas jsme odehráli s Piráty z Hradce Králové. Podle výsledku by se mohlo zdát, že šlo o jednoznačný zápas. Opak je však pravdou. Soupeř do poslední minuty hrál houževnatý hokejbal tak jak jsme od hradečáků zvyklí.
Střelci: 3x Kňava, Seidl, Vlašič J., Synek, Drozd; nahrávky: Synek, Nadrchal, Kňava, Seidl, 2x Vlašič J.
 
HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 0 : 1 po samostatných nájezdech
 
Do finále nastoupili kluci s velkým odhodláním a nasazením. Měli jsme šance, které dokázal brankář Sklářů vytěsnit mimo branku a dokázal chytit i dělovku Ondry Drozda z pravé strany. Během první půle se pomalu začala projevovat na hráčích únava a tak soupeř stále více tlačil a měl více ze hry a tak musím poděkovat oběma brankářům za super výkon. O jejich vytížení svědčí i poměr střel 3:13 ve prospěch Sklářů. I díky nim zápas skončil smírně 0:0 a tak následovaly nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Skláři.
 
Celému týmu bych chtěl poděkovat za předvedený výkon. Vyzdvihl bych obrannou trojici Milichovský-Uhlíř-Král a Matěje Synka s Ondrou Drozdem za obětavou hru.
 
Soupiska: Smolík, Černý - Drozd, Vlašič J., Milichovský, Uhlíř, Synek, Král, Seidl, Nadrchal, Kňava
 
Fotogalerie (Petr Král): http://www.hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/MZ_-_Turnaj_v_Hermanove_Mestci_6.5.2018/