Dorost vítězem městského derby

Dorost (Martin Hlavsa) - V neděli 21. dubna odehrál náš dorost předposlední zápas základní části, kterým nebylo nic jiné, než městské derby s rivalem z druhého břehu Labe. Po kvalitním výkonu zůstalo vítězství ve Svítkově.

HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Pardubice 6 : 1
branky: 2x Korec L., Bartok, Martínek, Pospíšil, Drahoš
střely: 54:19
sestava: Šprync, Štarman - Bartok, Jánský Jon., Koudela V., Flamík, Bárta, Besperát - Korec L., Martínek, Drahoš, Pavlíček, Choutka, Pospíšil, Jánský Jách., Kňava, Lacko, Heller, Ptáček, Korel, Koudela T.
 
Zápas s Alfou jsme chtěli přes matné jarní výkony zvládnout. Stále laborujeme se sestavou, kdy nám i na tento zápas chyběla Lucka Kubínová a částečně i Tom Koudela, který nastoupil pouze na přesilovku. Po zranění se do sestavy vrátil Dan Martínek a po konci hokejové sezóny naskočil i čerstvý vícemistr extraligy dorostu ledního hokeje Lukáš Korec. Zápas byl zpočátku opatrný, oba týmy hráli kvalitní hokejbal s minimem chyb. Do hry jsme se dostali až první brankou, kdy střelu Korce dorazil Martínek. Ve druhé třetině jsme přebrali otěže zápasu a dostali se do tlaku. Druhou branku vstřelil zpoza branky vyčůraný Korec. Bohužel jsme pak soupeřovi dali tři přesilovký za sebou a Alfa se dostala do hry. Kluci však oslabení výborně bránili. Do kabin se šlo za stavu 2:1, když Alfa po přesilovce hezky tečovala střelu z dálky. Poslední třetina začala naší přesilovkou a my jsme ji výborně sehráli a odskočili na 3:1,když po tlaku v brankovišti doklepával Drahoš. To byl klíčový okamžik utkání. Alfa se pak na dvě lajny snažila o tlak a hru otevřela, ale rychlý protiútok zakončil opět Korec po nahrávce Drahoše. Soupeř se pak nechal vyloučit a my udeřili ještě dvakrát v přesilovce zásluhou Bartoka a Pospíšila. Konec se již dohrával v naší režii. Myslím, že zápas rozhodly přesilovky, kde jsme byli zkušenější, a naše velmi dobře odehrané oslabení. Polabiny mě svou hrou překvapili a rozhodně to nebude v další fázi soutěže s nimi jednoduché. Spousta jejich hráčů udělala výkonostní pokrok. Náš výkon měl určitě ještě rezervy, ale kluci si jdou za svým cílem zkušeně. Potěšila mě hra v obraně, kdy jsme soupeři mnoho nedovolili a podpořil to výborný Šprync. Děkujeme divákům za podporu !