Bilance žen na prvním turnaji MČR: 1 prohra a 2 výhry

Ženy (Martin Bláha) - 15. 10. 2016 čekal náš ženský tým první hrací den letošního MČR ŽEN. Měli jsme výhodu domácího prostředí a čekaly nás soupeřky z Plzně-Litic, Bárbíny z Kyjova a Pardubické Autosklo. 

Jako první nás čekala Plzeň. Bylo nás celkem jedenáct a tak jsme postavili dvě vyrovnané formace a ve druhé se na pozici beka střídala s Evou Hronovou naše novicka Petra Hovorková. Hráli jsme velmi aktivně, ale ne a ne brankářku soupeře překonat. Pozorně jsme bránili střední pásmo a šikovně se usazovali v pásmu útočném. Tam naše děvčata rozjížděla rotace a snažila se rozhodit obranu soupeřek tak, aby naše střely končily brankou. To se nám však nedařilo. Soupeřky naopak dovedly využít téměř všechny breakové situace, do kterých se dostaly a tak jsme první letošní utkání prohráli 4:0.

Jako druhé soupeřky nám los přisoudil Kyjovské Bárbíny. Náš tým na posledních dvou hracích dnech minulé sezóny nezaznamenal ani jedinou branku. Tento fakt jsme museli v každém případě změnit a začít bodovat, jelikož bodová ztráta, kterou bychom si dalšími porážkami získali, by mohla být vzhledem k sezóně smrtící a v podstatě bychom již neměli o co hrát. Přeskupili jsme sestavu a ve druhé lajně se obranných úkolů zhostila velezkušená obránkyně „princezna Nina“. A duo H+H hájící tento post v prvním utkání se posunulo na levé křídlo. Toto byl velice dobrý tah a sestava začala mnohem lépe a kompaktněji fungovat. Konečně jsme také vstřelili branku. Tou hvězdou, která překonala naší střeleckou nemohoucnost, byla Stázička Mešťanová, která tak získala plný pytlík dvacetikorun, které nám naše pokladní Beatka Uhlířová, po dobu naší nemohoucnosti doporučila vybírat.  Postupně se po super kombinacích prosazovaly další naše hvězdičky a když už se Barbíny dostaly na dostřel naší svatyně, vytáhla ze svého arsenálu naše Káťa Teplá další parádní zákrok a ani jedenkrát nekapitulovala. Díky oběma těmto faktům jsme zvítězili 8:0.

Na konec prvního hracího dne nás čekal soupeř z druhého břehu Labe, tudíž Pardubické Autosklářky. Bylo jasné, že toto utkání bude mít veliký náboj, jak už to tak v Derby bývá. Před utkáním jsme děvčata hodně hecovali a motivovali. Nikdo přeci nechce v Derby prohrát a Vládkyněmi Pardubic mohou být pouze jedny. Sestava se neměnila, jen taktika doznala menších změn. Vlétli jsme na Autosklářky ve velkém stylu a podařilo se nám je velice dobře zaskočit. Hned první střídání skončilo brankou. Stejně tak i druhé a třetí. Hráli jsme velice aktivně a velice dobře. Obě pětky se dokázaly usazovat v obraném pásmu soupeřek a vyvíjet tam nemalý tlak do branky. Postupně se během utkání trefily do černého téměř všechny naše hvězdy. A jelikož Kačenka opět nekapitulovala na výsledkové tabuli svítil stav 9:0 pro Stars.  A naše hvězdy se tak kromě zisku dalších třech bodů do zúčtování MČR staly zároveň i VLÁDKYNĚMI PARDUBIC.

VÝSLEDKY: PLZEŇ vs. STARS   4:0, STARS vs. KYJOV  8:0, STARS vs. ALFA  9:0

Sestava, branky a asistence Stars: Teplá - Bláhová 1+0, Uhlířová 1+1, Siantová 1+2, Lednová 0+4, Holoubková 3+3, Kolínková 0+3, Hlídková 2+2, Hronová 1+1, Hovorková Petra 1+3, Topičová 3+5, Mešťanová 4+3

Slovo závěrem: V MČR obhajujeme z loňské sezóny čtvrtou příčku. Výzvou je pro nás zisk medaile. Jsme odhodláni pro to udělat maximum. V prvním hracím dni naše řady vyztužily dvě nové hráčky a to úplně nová Petra Hovorková a Lenka Kolínková, která však již v minulých sezónách hájila barvy Stars v kategorii mladšího dor. Péťa, jako naprostý nováček se však soupeřek nezalekla a parádním způsobem z pozice levého křídla narušovala rozehrávku soupeřek a v předbrankovém prostoru výtečně clonila gólmankám a tečovala a dorážela střely svých spoluhráček. Lenka Kolínková zase zapadla do první lajny jako by tam snad patřila odjakživa. Skvěle se doplňovala se svými spoluhráčkami a rozjížděla v útočném pásmu jednu rotaci za druhou. V případě potřeby se však bravurně dokázala stáhnout do obraných řad a pomoci svému týmu dozadu. Všechny naše hráčky bodovaly a všechny se tak zasloužily o bodový zisk. Nejvíc branek nastřílela Stázička, do černého se trefila hned čtyřikrát a reprezentantka Bartes se blýskla ziskem osmi kanadských bodů.

Všechny hráčky bych chtěl pochválit za předváděnou týmovou hru a za to, jak náš společný TÝM prezentovaly.  JEDNA ZA VŠECHNY, VŠECHNY ZA TÝM!!!!

Hodnocení z pera Petry Hovorkové:  V sobotu 15. 10. se ve Svítkově odehrálo první turnajové kolo MČR žen, kterého se zúčastnily týmy HBC Autosklo HAK Pardubice, HBC Plzeň Litice, HBC JTEK Svíkov Stars Pardubice a Hbk Kyjov. Jak je u Svítkovských hvězd zvykem první zápas bohužel i přes velmi aktivní hru, prohráli 4:0 s Plzní. Avšak hned v dalším zápase a to s Kyjovem si spravily chuť a vyhrály 8:0, a tím prolomily svou sérii zápasů bez jediné vstřelené branky. A že to nebyla jen náhoda, potvrdily v posledním zápase dne a to s Alfou. Nad tou jsme jednoznačně zvítězily 9:0 a mohou se považovat nejen za hvězdy ale i za vládkyně Pardubic. Autosklo HAK se tak mohlo radovat jen z jedné výhry 1:0 nad Kyjovem. Za to Kyjov neměl mít z čeho radost. Bohužel první kolo se mu vůbec nevyvedlo. Prohrál 0:1, 0:8, 0:6. Za to Plzeň přijela, vyhrála a odjela. A neodjela s prázdnou. Po třech výhrách vezla domů devět bodů, a tím se stala absolutním vítězem prvního kola MČR žen.