A tým zvládl baráž

A tým mužů (Petr Korbel) - V pátek 17. 6. absolvoval náš A tým úspěšný barážový zápas a zajistil si tak příslušnost k 1. České národní hokejbalové lize i příští sezónu.

Netypické datum zápasu s vítězem 2. národní hokejbalové ligy - střed Jungle Fever Kladno si vyžádala kolize s oslavami 25. výročí založení klubu a naše áčko nám svým vítězstvím připravilo první dárek. Další zajímavostí zápasu byl fakt, že těsně před ním byl položen nový plastový povrch našeho hřiště a tak potěší i to, že jeho "kolaudace" byla úspěšná. A v neposlední řadě šlo o ostrou premiéru nového trenéra A týmu Martina Bláhu. Zkrátka zápas po všech stránkách zajímavý.

Zápas začal mohutným náporem hostí, ale famózními zákroky držel naše akcie brankář Martin Černický. Naopak my jsme vyučovali v produktivitě a zatímco v počtu střel vedli hosté po první třetině 10 : 3, tak na světelné tabuli svítil stav 2 : 0 pro nás, který se brzy po přestávce ještě o jeden zářez navýšil. Nápor hostí se postupně otupoval, přesto byli nebezpeční a do konce druhé třetiny snížili na 3 : 1. Poté už se trefoval pouze náš tým. V závěru atmosféra poněkud zhoustla a rozhodčí museli rozdat několik vyšších trestů. Naštěstí se ale jednalo spíše o verbální než zdraví nebezpečné prohřešky.

Trenér Martin Bláha po zápase uznal kvality soupeře: I přes jasný výsledek nebyli kladenští horším týmem. Absolutorium zaslouží Martin Černický, který za svá záda pustil z téměř čtyřiceti střel pouze jednu. Děkuji týmu za to, že zvládl nejdůležitější zápas sezóny.

HBC JTEKT Svítkov Stars - Jungle Fever Kladno 7 : 1 (2 : 0, 1 : 1, 4 : 0)

Počet střel na branku 27 : 37

Vyloučení 9 : 13

V přesilovce 2 : 0

V oslabení 1 : 0