A tým přesvědčivě zdolal poslední Prachatice

A tým mužů (red.) - V sobotu 24. února dorazily do Svítkova k našemu prvnímu domácímu extraligovému zápasu HBC Prachatice. Postavení v tabulce nás pasovalo do role favorita.

HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Prachatice 7 : 2 (2 : 0, 3 : 1, 2 : 1)

Střelci: Stromko (Kaščák, Hrabica), Shejbal (Korbel, Drbal), Kábrt (Stromko, Bláha), Shejbal (Korbel), Stromko (Bláha), Bláha (Stromko, Kábrt), Bláha (Král, Bureš)

Soupiska: Šťovíček, Novotný - Bureš, Hrabica, Kaščák, Korbel, Korec, Koudela, Martínek - Bláha, Drbal, Hudec, Kábrt, Kohoutek, Král, Matýs, Shejbal, Stromko

Další statistiky zápasu

Do zápasu vstoupil mnohem lépe náš tým. Během prvních dvou třetin si postupně vypracoval pětigólový náskok a soupeř si chvílemi musel připadat jako na kolotoči. Po pátém gólu přišlo zvolnění tempa a Prachatice se osmělily a v závěru druhé a na začátku třetí třetiny vsítily dvě trefy. I my jsme měli šance, ale v této fázi zápasu chyběla trocha štěstí. Šestý gól, který soupeři opět přistřihl křídla, padl až dvě a půl minuty před koncem z hole Bláhy, týž hráč přidal ještě patnáct minut před koncem v přesilovce druhý zářez. Asistent trenéra Karol Jankura zápas hodnotí: Do zápasu s Prachaticami sme išli s jasným cieľom získať tri body. Od začiatku sme boli lepším mužstvom a potvrdzovali rolu favorita. Kluci si po dvoch tretinách mysleli, že je hotovo, ale súper sa nevzdával. Nakoniec sme zápas zvládli, ale chlapcov sme mohli pochváliť len za prvú tretinu. Teraz sa musíme poctivo pripraviť na Karvinú, kde to bude náročné, a potvrdiť tri body.

Fotogalerie Štefan Havran