A-tým o víkendu zdolal Plzeň!

A tým mužů (Kazimír Svoboda) - V sobotu 6. dubna odpoledne sehrál svítkovský A-tým poslední domácí zápas základní části letošní CROSSDOCK extraligy. Do Svítkova přijel HBC Plzeň. Domácí zvítězili 6:3, hattrickem se blýskl Ondřej Matýs.

Svítkovské "áčko" odehrálo minulý víkend poslední domácí zápas základní části extraligy. Svěřenci trenéra Kopečného přivítali "pod myší dírou" Plzeň. 

Lepší vstup do utkání si černobílí ani nemohli představit. Už po 51 vteřinách rozvlnil síť v plzeňské brance Ondřej MATÝS, který využil krásné přihrávky Krále - 1:0. Ve třetí minutě bylo ve Svítkově ještě veseleji. Míčku se ujal na pravé straně útočné třetiny Josef ŠIMŮNEK, který tvrdou ránou prostřelil Kráčinu - 2:0. 

Do druhé třetiny vlétla Kopečného parta znovu výborně! 25 sekund po jejím začátku vybídl Král ve vlastním oslabení ke skórování Jana STROMKA. Ten v samostatném úniku nezaváhal a střelou do pravé šibenice nedal plzeňskému brankáři šanci - 3:0.

V čase 16:48 bylo rozhodnuto. Svým druhým gólem v utkání Ondřej MATÝS vyhnal Petra Kráčinu z brány - 4:0. Ještě ve druhé třetině stihl Ondřej MATÝS zkompletovat hattrick. Ve 24. minutě hry totiž po milimetrovém pasu Krále skóroval z bezprostřední blízkosti Čapkovy svatyně - 5:0.

Ve třetí třetině se zpočátku nic zásadního nedělo. Až v čase 35:22 byl v úniku faulován svítkovský Šimůnek, a rozhodčí tak nařídil trestné střílení. To si vzal na starost Tomáš HUDEC, který forsbergovým blafákem navýšil už na 6:0.

Teprve potom se dočkal také hostující celek. Ve 37. minutě využil přesilovou hru Martin KUNZMANN - 6:1. Do druhé poloviny třetí třetiny nastoupil premiérově v dresu A-týmu do svítkovské branky David Šprync. Ten však musel dvakrát lovit míček za svými zády. Nejdříve inkasoval po tvrdé střele ze středního pasma z hole Jakuba VOBRUBY - 6:2. Poté v čase 40:39 prostřelil svítkovského gólmana Vít LOKAJÍČEK - 6:3.

To už ale bylo vše. Svítkováci si připsali velice cenné vítězství, když zdolali plzeňský HBC 6:3, a upevnili si tak pátou pozici v tabulce nejvyšší hokejbalové soutěže. V posledním kole základní části CROSSDOCK extraligy zavítají hráči z pardubického městského obvodu VI. na půdu Ústí nad Labem. Utkání startuje v sobotu 13. dubna 2024 v 11:30 hodin.

HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Plzeň 6 : 3

Sestava: Novotný, Šprync - Bureš, Fanderlík, Hrabica, Kaštánek, Korbel, Korec - Bláha, Hrubý, Hudec, Kohoutek, Král, Malý, Matýs, Šimůnek, Stromko

Statistiky zápasu

Hodnocení asistenta trenéra Karola Jankury: Na zápas s Plzňou sme sa poctivo pripravili. Bolo potreba konečne bodovať a to sa nám podarilo. Chlapci k tomu pristúpili zodpovedne a od prvej minúty si išli za víťazstvom. Škoda, že za stavu 6:0 to niektorí nezvládali a zbytočne sa to hrotilo až do zákerností a rozhodcovia to púšťali. Súper sa vďaka presilovkám dostal na dostrel, ale nakoniec sme to udržali. V bránke si odbil premiéru na posledních 7 minút David Šprync.

Pozápasový rozhovor s trenérem Petrem Kopečným

Pozápasový rozhovor s brankářem Lukášem Novotným

Pozápasový rozhovor s útočníkem Ondřejem Matýsem

Fotogalerie Štefan Havran

Fotogalerie Anna Kropáčková