A-tým o víkendu nebodoval

A-TÝM: O víkendu odehrál svítkovský A-tým dva zápasy. Ani v jednom však na body nedosáhl. V sobotu prohrál na půdě HBC Kladno 0:3, o den později těsně nestačil na vedoucí celek extraligové tabulky z Hostivaře poměrem 3:4.

V sobotu zajížděli svěřenci trenéra Kopečného na horkou půdu Kladna. Do utkání nastoupila také nejčerstvější posila Stars - Josef Šimůnek, který přišel na závěr sezóny doplnit útočné řady Svítkova z Hradce Králové. Svítkovákům se nepodařilo v utkání skórovat, zatímco soupeř se prosadil 3x.

V 9. minutě utkání otevřel střelecký účet zápasu Ondřej Pražák - 1:0. Následně diváci dlouho gól neviděli. To změnil až v čase 28:25 domácí Petr Adam - 2:0. Ve 34. minutě zápasu upravil na konečných 3:0 pro HBC Kladno svojí druhou brankou v zápase Ondřej Pražák. 

Asistent trenéra, Tomáš Pelcman: "Kladno byl strašně těžký soupeř. Byl na nás výborně takticky připravený. My jsme navíc neodehráli dobré utkání. V podstatě jsme se přizpůsobili jejich hře. Kladno nám nedovolilo dostat se k té naší hře, kterou se chceme prezentovat a přehrávalo nás ve všech aspektech hry."

V neděli si chtěli hráči okolo trenéra Petra Kopečného spravit chuť. Na domácím hřišti přivítali od 15:00 hodin vedoucí tým tabulky CROSSDOCK extraligy - HBC Hostivař. Do utkání lépe vstoupil hostující celek, který už ve 4. minutě hry poslal do vedení Matěj Taufer - 0:1. Domácí ale rychle odpověděli. V čase 6:10 vyrovnal po krásné asistenci Matýse útočník Jakub Král - 1:1. Konečné skóre úvodní periody určil hostivařský Jan Kočka, který v 10. minutě dorazil míček za záda Lukáše Novotného - 1:2.

Ve druhé třetině se jako první prosadili znovu svěřenci trenéra Jana Krtičky. Ve 20. minutě poslal do dovugólového vedení svůj tým Jiří Vaniš - 1:3. Černobílí ale nic nezabalili! O dvě minuty později totiž využil nádherné přihríávky Krále z pravé strany hřiště Tomáš Hudec, který překonal hostivařské gólmana - 2:3.

V čase 23:53 se domácí fanoušci dočkali zaslouženého vyrovnání. Nestárnoucí Ondřej Waber si převzal míček před modrou čárou a prudkou ránou prostřelil Štourala - 3:3. Ani to ale nybalo ve druhé třetině vše. Pražanům vrátil vedení ve 29. minutě střetnutí důrazný Otto Urbanec - 3:4. Ve třetím dějství už ale žádný gól nepadl, a svítkovský celek tak musel skousnout těsnou porážku 3:4. 

Pro Kopečného partu to byla třetí extraligová porážka v řadě, což svítkovský tým zařadilo na 5. místo tabulky nejvyšší hokejbalové soutěže.

Asistent trenéra tomáš Pelcman: "Byl to úplně jiný zápas oproti tomu sobotnímu. Soupeř nám toho dovolil trochu víc v útočném pásmu. Třikrát jsme se dokázali prosadit a sahali jsme po bodech. Pro kluky je možná motivace, hrát s takto silným soupeřem o extraligové body až do konce utkání. Herně jsme si spravili chuť."

Fotogalerie zápasu s Hostivaří (Štefan Havran)