Ukončení sezóny 2012/2013

Klub (Martin Bulva) - V sobotu 22. 6. 2013 proběhlo na našem stadionu slavnostní ukončení sezóny 2012/2013 hokejbalového klubu Svítkov Stars.

Počasí k nám, na rozdíl od některých krajů, bylo velice milosrdné a po celý den bylo krásně vyjma pár ranních kapek.

Dopolední program obstaral miniturnaj mladších žáků, kterého se zúčastnily, kromě domácího týmu, týmy HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice a TJ Lokomotiva Česká Třebová. Vloženou událostí programu pak byl dohrávaný zápas o třetí místo MČR minipřípravek, které se z důvodu počasí nemohlo v Rakovníku dohrát. Na tento zápas se dostavila výborná kulisa z obou stran. Rodiče i děti hnali borce obou týmů k nejlepším výkonům. Rozhodující gól vstřelila velká naděje v týmu Stars Matyáš „Mouse“ Bláha, který byl okamžitě zavalen spoluhráči přímo na hřišti. Do konce zápasu již vydržel stav 3 : 2 pro domácí, kteří se po zásluze mohli radovat z vítězství. Nutno podotknout, že naši borci nabírali tréninkové dávky se svými zkušenějšími kolegy z klubu, které se právě v těchto důležitých zápasech zúročili. Přímo na hřišti pak naše nejmenší naděje obdržely medaile a pohár za 3. místo. Po předání medailí a focení předal p. Janíček (pozn. otec jednoho z hráčů) každému hráči novou čepel jako poděkování za výkony na celém MČR, což klukům udělalo také nemalou radost.

Po skončení zápasu pokračoval turnaj, který se odehrával s velkým nasazením, ale ve velice přátelské atmosféře. Tak by to mělo být i v sezoně. Hned to má jiný dopad na všechna děcka. Do finále postoupil z prvního místa v tabulce domácí tým. O druhém postupujícím se rozhodlo, až ve vzájemném duelu mezi Autosklem a Českou Třebovou. Finálovým soupeřem domácích se stal nakonec tým z České Třebové. Zápas to byl dramatický po celý jeho průběh až do samého závěru. O vítězi prvního turnaje museli rozhodnout až samostatné nájezdy, které lépe vyšly domácím. Svítkov Stars se stal vítězem prvního ročníku mini turnaje mladších žáků. Oběma týmům je potřeba poděkovat za účast a snad se příští rok potkáme zase. Nejlepší hráč z každého týmu obdržel drobný dárek a poukaz na nákup sportovního vybavení. Ceny předal starosta Městského obvodu VI pan Petr Králíček.

Před finálovým zápasem mini turnaje nastoupili čtyři kategorie Aerobic klubu Kidfit Svítkov. Děkujeme vedení aerobic klubu za celoroční účast na akcích našeho klubu. Pevně věřím, že nastolená spolupráce bude pokračovat.

Od dopoledních hodin se nám v areálu představoval i nově vzniklý Sbor dobrovolných hasičů Svítkov-Popkovice, který nám ukázal i svůj nový vůz Avia. Tento nově založený sbor má již za sebou několik úspěšných akcí v našem obvodě. Kolem druhé hodiny dorazila i druhá jednotka, která měla obohatit náš kulturní program. Naše pozvání přijal Sbor dobrovolných hasičů Přelouč se svým novým vozem MAN. Obě hasičské jednotky umožnily dětem se doslova vyřádit ve vodě, která byla v parném dnu velice vítána. Největší zábavou totiž bylo, když dělo požárního vozu stříkalo vodu přímo na hřiště a děti mohli blbnout pod dopadajícím proudem vody. Po loňském zklamání, kdy nám nedorazila jednotka SDH ze Slatiňan z důvodu zásahu, se letos akce povedla.

Vedení klubu vymyslelo pro děti soutěže jako přesnost střelby na desku a soutěž v rychlosti na jedno kolo kolem kuželů. Do obou soutěží se zapojilo nemalé množství dětí. Vítězem v přesnosti střelby se stal Vojtěch Duňka a vítězem rychlostní soutěže Denis Drbal, který ve finále porazil Jirku Gregora.

Co by to bylo za ukončení sezony, kdyby nezahrnovalo zápas dětí s rodiči. Nutno říci, že na hřišti bylo opravdu plno a uběhat a obehrát takovou armádu děti nebylo vůbec snadné. Všichni se bavili, což splnilo účel tohoto mini zápasu.

Před samotnou volnou zábavou proběhlo předání cen nejlepším hráčům z každé kategorie, tak jak je vybrali ti nejpovolanější, jejich trenéři a realizační týmy. Drobnou pozornost obdržely i všechny realizační týmy a pomocníci našeho klubu.

O volnou zábavu, která trvala až do………….. dlouho :o) se staral po celý den DJ JACK, který fungoval na výbornou a skvěle vedl atmosféru celého dne.

Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří se na přípravě a průběhu akce podíleli. Bez nich by se tato akce nemohla nikdy uskutečnit. Poděkování patří také hlavnímu sponzorovi ukončení sezony, kterým byla firma “OCEŇOVÁNÍ NEMOVISTOSTÍ HOVORKA“, dále Městskému obvodu Pardubice VI a všem účinkujícím.

Závěrem bych poděkoval všem rodičům, dětem, hráčům, fanouškům, za právě skončenou sezonu 2012-2013, bez vás všech by naše práce neměla smysl.

Užijte si prázdniny, dovolené a na začátku srpna se budeme těšit na další sezonu v našem klubu.

 

Děkuji

za vedení oddílu

Martin Bulva

 

Fotogalerie: http://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/Zakonceni_sezony_ve_Svitkove_22.6.2013/