STARŠÍ ŽÁCI MISTRY ČESKÉ REPUBLIKY 2018

Starší žáci (red.) - Naši starší žáci se během víkendu stali Mistry České republiky pro rok 2018. Nyní přinášíme úvodní report.

Finálový turnaj kam postoupilo osm nejlepších týmů země ze svých regionálních soutěží byl odehrán ve dnech 18. - 20. 5. v obou halách zimního stadionu v Příbrami. Náš tým byl nalosován do skupiny společně s Novým Strašecím, Karvinou a Suchdolem nad Lužnicí.

Pátek 18. 5.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Nové Strašecí 8 : 3 (3 : 0, 3 : 1, 2 : 2)

Chvíli trvalo než se Svítkovská mašina rozjela, ale jak se podařilo vsítit první gól bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Závěrečná třetina již byla pojatá poněkud volněji.

Sobota 19. 5.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - Hbk Karviná 8 : 2 (4 : 0, 3 : 0, 1 : 2)

Podle některých svědectví měla Karviná v plánu vstřelit dva rychlé góly a zápas v klidu dohrát. Průběh zápasu ale byl zcela opačný, protože vedení 2 : 0 jsme se ujali my a to doslova během několika vteřin. Válec ale válcoval dál až do konce druhé třetiny. Poslední část zápasu byla opět z naší strany volnější. Vítězství nad Karvinou nám zajistilo postup do nedělního semifinále.

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - SK Suchdol nad Lužnicí 8 : 6 (2 : 2, 4 : 2, 2 : 2)

V tomto zápasu již šlo jen o konecné pořadí ve skupině, protože oba týmy už měly postup do semifinále zajištěný. Bez ohledu na průběžný výsledek si zahráli všichni hráči stejnou měrou a podobně k tomu přisoupil i soupeř. Výsledkem byla poměrně málo vídaná přestřelka. Nicméně nasázet každému soupeři v základní skupině MČR MŽ osm gólů je počinem hodným k zapamatování.

Neděle 20. 5.

Semifinále:

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 10 : 1 (2 : 0, 4 : 1, 4 : 0)

Tak nějak jsme si v duchu všichni malovali pardubické finále, ale osud tomu chtěl jinak. Zápas začal vyrovnanou hrou, ale první naši přesilovku rozhodla excelentně sehraná útočná buly a do přestávky se podařilo přidat ještě jeden zásah. Soupeř chtěl se zápasem ve druhé třetině něco udělat, otevřel hru a to znamenalo dva naše další rychlé zásahy. Alfa střídala brankáře a hra se jí víceméně rozpadla. Skóre se zastavilo na magické desítce, škoda pokažené nuly a cesty Šimona Novotného po tvrdém nárazu u hrazení do nemocnice. "Šunkis" se ale za několik hodin k týmu vrátil, do finále ale kvůli pohmožděninám nastoupit nemohl.

Finále: 

HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice - SK Suchdol nad Lužnicí 7 : 3 (2 : 2, 4 : 1, 1 : 0)

Už šlo o všechno a tak na rozdíl od předchozího zápasu chodilo na hřiště z obou týmů to nejlepší. Soupeř se ujal vedení, nám se jej podařilo otočit, ale soupeř těsně před první sirénou stihl vyrovnat. Ve druhé třetině se zlepšili hru a utekli Suchdolu o dvě branky. Poté už bylo zřejmé, že pokud nepolevíme, soupeř už nemá sílu nás zdolat. A tak to dopadlo.

Jsme mistři České republiky pro rok 2018.

Trenérská hodnocení a další informace přineseme v dalším článku. Za zmínku stojí impozantní počet vstřelených branek a 41 v pěti zápasech. Mrzí nás, že se turnaje nemohl zúčastnit zraněný Kuba Vojtěch. Jsme přesvědčeni, že s ním by byla konta soupeřů zatíženě ještě víc. Medaile mu ale patří stejně jako jeho kamarádům v Příbrami.

Mistrovská soupiska: Šťovíček, Šidlo, Procházka - Hemžský, Korbel, Janíček, Gregor, Novotný Š., Korec A., Korec L. - Novotný L., Bláha, Rakovský, Cahlík, Malý, Vlašič, Brož, Shejbal, Seidl, Drozd

Trenéři: Hlavsa, Gregor, Pitthard

Vedoucí týmu: Malá

Fotogalerie z jednotlivých zápasů naleznete na https://hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz/