Realizační týmy pro sezónu 2017/2018

Klub (red.) - Nastal čas seznámit Vás s realizačními týmy a s dalšími informacemi, které se jednotlivých kategorií týkají.

První informace je pro všechny kategorie. Máme již aktualizované rozpisy zápasů takže si můžete zapsat do kalendářů vše potřebné. Už jsou v nich zapracovány různé kolize a požadavky takže by se moc měnit neměly. Vzhledem k tomu, že nemáme na stránkách rozpisy mini a mikropřípravky, termíny jejich turnajů uvedeme níže v textu.

A tým mužů povede trenérské duo Petr Hofman, Tomáš Pelcman, o kondici se stará Jindřich Petruška, manažerem týmu je Martin Černický a vedoucí týmu Anna Almaši. Zápasy budou probíhat převážně v neděli, ale není to železné pravidlo. Soutěž má oproti minulu zkrácený název na 1. liga a má nižší počet účastníků tj. dvanáct. Někteří soupeři odpadli z těch blízkých to je Chlumec nad Cidlinou a Česká Třebová, novou destinací soutěže budou Prachatice.

B tým mužů se navrací do 2. ligy. O chod týmu se bude starat bratské duo Dominika a Davida Mlatečkových. Soutěž bude desetičlenná a určitě velmi náročná. Hracími dny budou převážně soboty, nejvzdálenějšími destinacemi budou Svitavy, Žamberk nebo Opočno, čeká nás ale i derby s B týmem Alfy.

Ženy vede i nadále trenérská dvojice Martin Bláha, Lukáš Uhlíř, vedoucí týmu je Petra Outratová. Tým pokračuje souběžně ve dvou soutěžích, které jsou obě hrány turnajovým způsobem. Trojkový Východočeský přebor je jedinou soutěží, která se hraje v jednom kalendářním roce a naše hráčky mají ten letošní dobře rozehraný a útočí na primát. Celostátní pětková soutěž byla přejmenována na Ligu žen a bude mít stejné účastníky jako ročník loňský tj. osm.

Starší dorost letos nestavíme. Přicházejí nám do něj slabší ročníky. Kluci se ale nemusí bát o zápasové využití. Jednak náš klub uzavřel spolupráci s Hradcem Králové a tak budou mít naši hráči možnost startovat v extralize zde a jednak budou využíváni oběma týmy mužů.

Mladší dorost opět nastoupí v extralize. Letos jsme byli zařazeni do základní skupiny s týmy převážně ze středních Čech. Výjimkou jsme my, náš městský rival a Ústí nad Labem. To bude také nejvzdálenější destinací, kam se naši borci podívají. Z hlediska cestovních vzdáleností je to oproti minulu určitě příjemná změna. Hrát se bude ponejvíce v neděli a na vše bude dohlížet dvojice trenérů David Mlateček a Jiří Dudík. Vedoucím týmu bude Jiří Čepela.

Starší žáci také mění název soutěže a to na Ligu starších žáků. Oproti loňsku nám odpadlo Brno, kde již budou mít vlastní regionální soutěž, a Svitavy. Zbylé týmy zůstávají stejné. Hrací dny budou v sobotu povětšinou od 9.30 hodin, zápasy v Přelouči se budou odehrávat tradičně odpoledne. Trenérem bude Martin Hlavsa s asistenty Vítězslavem Gregorem a Petrem Kopečným, vedoucí týmu bude Alena Malá.

Mladší žáky čeká revoluce z pera regionálního svazu. I když se soutěže zúčastní tým Jihlavy tak malý počet týmů byl zřejmě důvodem k tomu, aby se přebor začal hrát turnajovým způsobem a to každou druhou neděli!!! Až na jednu výjimku jsou místa konání již stanovena, ale jak to známe z mladších kategorií, může dojít i k rozdělení do turnajů dvou a k přesunu některých týmů do jiného města. Turnajů se budou kromě předem přihlášených týmů účastnit i týmy další ať už regionální nebo mimoregionální. Tým povede opět trenérské duo Leoš Vlašič, Ivan Drozd, o administrativní věci se postará Kateřina Bártová.

Přípravka přesun zápasů mladších žáků na neděle "odnáší" přesunem svých turnajů na soboty. Termíny turnajů jsou již známy a jsou uvedeny v rozpisech zápasů, lokality zatím nikoliv. Jako loni se ty první budou hrát trojkovým formátem, pozdější pětkovým. Tým povede trenérská dvojice Michal Pospíšil, Karel Kaninský, vedoucí týmu bude opět Kateřina Bártová.

Minipřípravka mikropřípravkou tvoří jednu tréninkovou skupinu vedenou Annou Almaši s asistenty Martinou Topičovou, Bronislavem Solařem Lukášem Kohoutkem. I minipřípravka přesouvá kvůli mladších žákům své turnaje na sobotu. Termíny turnajů minipřípravky: 30. 9., 21. 10., 11. 11., 7. 4., 28. 4., 19. 5. a 9. 6.,  a mikropřípravky: 8. 10., 3. 12., 27. 1., 15. 4., 27. 5., 17. 6.

Obecně mládeže se týkají ještě tři jména. Ve funkci šéftrenéra pokračuje Martin Bláha a hlavním kondičním trenérem je Ondřej Almaši. V jeho ranku je nyní hlavně příprava zimního soustředění, které bude během února a na které svou ratolest určitě vyšlete. Novým jménem je osoba trenéra brankářů, kterou bude Jan Ptáček.

Informací je to hodně. Nás těší zejména fakt, že se nám z realizačních týmů nikdo úplně neodešel, i když mu např. rodinné či pracovní důvody nedovolí zapojovat se v míře minulé. Naopak nám přibyla nová jména, u kterých je sympatické, že se jedná o současné nebo bývalé hráče hokejbalu. To je věc, která bude pro naše borce určitě přínosná.

Tak hodně štěstí do nové sezóny!